Poiana Brașov, pe lângă Predeal, este o altă stațiune de ski faimoasă din țară. I s-au pus bazele în 1895, la început fiind mai mult o zonă de interes turistic a Brașovului. Însă, la începutul secolului al XX- lea, după ce au început să apară construcții aici, nu durează mult până să ajungă stațiune de ski. Acest lucru se întâmpla în 1906, iar în 1909 se desfășura prima Competiție de Ski din România, urmând ca în 1951 să aibă loc Jocurile Internaționale de Iarnă studențești. Apoi, în 2013 stațiunea găzduia Festivalul European pentru Tineret Olimpic, împreună cu Râșov, Predeal și Fundata. Poiana Brașov este un cartier al Brașovului și cuprinde o arie de circa 80 de hectare, unde se poate schia. De asemenea, deține 24 de kilometri de pârtii. Unitățile de cazare sunt numeroase, iar facilitățile la fel de variate. Se află la puțin peste 1.000 de metri altitudine și e înconjurată de patru munți: Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi și Piatra Mare.
Așadar, pune și această destinație în planul tău!
Timp mediu petrecut
Program:
Adresă și contact:
stațiunea Poiana Brașov, mun. Brașov, jud. Brașov
Website:
https://www.poiana-brasov.com/Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.