înapoi

La Teatrul Dramatic din Brașov

Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Brașov este prezent în viața comunității de pe 3 decembrie 1946, când s-a inaugurat. Pe atunci se numea „Teatrul Poporului”, iar peste 3 ani devenea „Teatrul de Stat”. În 1967 regizorul și directorul Sică Alexandrescu (1896- 1973) îl tranformă în „Teatrul Dramatic”. Acesta se stinge din viață la Cannes, pe meleaguri franceze, în mijlocul lumii teatrului și cinematografiei. Apoi, instituția îi preia numele în onoarea și cinstea marelui regizor brașovean la câțiva ani după, în 1994. Acesta funcționează într-o clădire impozantă, unde se află două săli. Cea mare dispune de 750 de  locuri și cea mică de 60. Deși au trecut ani buni, prezența vechiului regizor parcă nu a pierit și probabil încă mai regizează în nevăzut piesele de teatru. 

E locul unde arta e la ea acasă, iar dacă vrei să „respiri artistic”, mergi și tu la un spectacol și să te bucuri de ceea ce înseamnă teatru dramatic brașovean!

Adaugi "La Teatrul Dramatic din Brașov" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Brasov?
Reviews
  • Organizarea înainte de spectacol și pauză este de toată jena ... 3* pentru actori si spectacol.
  • Teatrul dramatic Sica Alexandrescu, situat în piață Teatrului, ia ființă în anul 1946, sub numele de teatrul poporului. În anul 1967 din inițiativa lui Sica Alexan drescu, director al teatrului în acea perioada, teatrul primește numele de teatrul dramatic. În anul 1994, teatrul primește numele reputatului regizor.
  • Minunata locație, plină de artă! Creativitatea e la ea acasă! Piesele de teatru sunt foarte bine gândite, prețurile nu sunt piperate, acustica este bună! Un loc minunat de a îți petrece timpul liber prin cultura!
  • Exact cum a mai observat cineva dintre spectatorii plătitori de 150 de lei per bilet, spectacolul din 16 decembrie ora care19:30, cu mica orchestra vieneza, care avea tematica de sărbătoare, de sărbătoare de Crăciun chiar, s- a desfășurat pe o scenă gri, fara nici un glob, nici o ramură de brad, nici o luminița de sărbătoare; greu sa cred că în recuzita teatrului nu s- a găsit nimic pentru a decora un colt de scena cum se cuvine pentru un eveniment de Crăciun. Am găsit o totală desconsiderare pentru public și din partea prezentatoarei, îmbrăcată neglijent de-a binelea, nicicum de sărbătoare, și prezentând niște scuze jenante pentru lipsa solistei, apoi pentru înlocuitorul acesteia. La impresia foarte proasta pe care mi- a făcut-o partea de organizare a spectacolului, notez si faptul că pe câteva rânduri, la capetele din stânga și dreapta au fost adăugate cate un scaun suplimentar; la fel în spatele salii, unde erau adăugate șapte-opt scaune, nu am înțeles de ce. Totală dezamăgire.
  • Amplasat în zona centrală a municipiului Brașov, nota 8,5 pentru arhitectura interioară și 9 pentru cea exterioară, programul reprezentărilor este bine structurat, au fost câteva mici probleme de sonorizare în momentul prezentării spectacolului, totusi, recomand.
2h

Timp mediu petrecut

Program:

  • Duminică 15:00 - 19:00
  • Luni Închis
  • Marți 11:00 - 19:00
  • Miercuri 11:00 - 19:00
  • Joi 11:00 - 19:00
  • Vineri 11:00 - 19:00
  • Sâmbătă 15:00 - 19:00
* Spectacolele încep de obicei la orele 19.

Adresă și contact:

Piaţa Teatrului 1, mun. Brașov, jud. Brașov

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.