Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Brașov este prezent în viața comunității de pe 3 decembrie 1946, când s-a inaugurat. Pe atunci se numea „Teatrul Poporului”, iar peste 3 ani devenea „Teatrul de Stat”. În 1967 regizorul și directorul Sică Alexandrescu (1896- 1973) îl tranformă în „Teatrul Dramatic”. Acesta se stinge din viață la Cannes, pe meleaguri franceze, în mijlocul lumii teatrului și cinematografiei. Apoi, instituția îi preia numele în onoarea și cinstea marelui regizor brașovean la câțiva ani după, în 1994. Acesta funcționează într-o clădire impozantă, unde se află două săli. Cea mare dispune de 750 de locuri și cea mică de 60. Deși au trecut ani buni, prezența vechiului regizor parcă nu a pierit și probabil încă mai regizează în nevăzut piesele de teatru.
E locul unde arta e la ea acasă, iar dacă vrei să „respiri artistic”, mergi și tu la un spectacol și să te bucuri de ceea ce înseamnă teatru dramatic brașovean!
Timp mediu petrecut
Program:
Adresă și contact:
Piaţa Teatrului 1, mun. Brașov, jud. Brașov
Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.