- 35 lei- în funcție de spectacol
Ateneul Român și Filarmonica „George Enescu” sunt găzduite de aceeași clădire, fiecare cu sediu separat.
Este o altă instituție emblematică de pe plan național, clădirea fiind construită în stil neoclasic și eclectic între anii 1886-1888 și proiectată de arhitectul franzez Albert Galleron, după modelul vechilor temple ale grecilor. Anul următor avea loc inaugurarea Ateneului.
Din anul 2004 face parte din categoria monumentelor istorice, după ce timp de patru ani fusese într-un proces asiduu se reabilitare și restaurare, fiind redeschis în 2005. De asemenea, din 2007 face parte și din Patrimonul european.
În 2011 a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. „Dați un leu pentru Ateneu!” era sloganul vremii în care se adunau bani pentru ridicarea edificiului. A fost pusă la cale o loterie națională, urmând ca această mișcare să activeze unitatea oamenilor și astfel să se adune suma necesară pentru ridicarea clăsirii.
Un lucru mai puțin știut e că Ateneul a adăpostit pentru o perioadă Pinacoteca (colecție de tablouri) Statului, care apoi a ajuns în patrimoniul Muzeului Național de Artă.
Așadar, cu siguranță trebuie să se afle în planul tău și rezervă-ți un loc la spectacol!
Intrare cu plată
30 lei/persoanăTimp mediu petrecut
*120
Program:
Spectacolele încep de regulă la orele 19.
Adresă și contact:
str. Benjamin Franklin nr. 1-3, Piața George Enescu, sector 1, mun. București
Email:
info@fge.org.roWebsite:
www.fge.org.roContactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.