înapoi

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Inițiativa construirii acesteia îi aparține profesorului George Stephanescu, cel care a pus bazele și Companiei Opera Română.

Clădirea a fost proiectată de arhitectul Octav Doicescu, iar până să-și mute sediul aici, instituția a funcționat în cadrul Teatrului Național.

Prima orchestră a Operei datează din 1885, iar prima stagiune avea loc în 1921, dirijată de marele compozitor român George Enescu.

În decursul timpului pe scenă ajung să performeze nume mari ale Operei, fapt care-i va aduce mai târziu recunoașterea atât pe plan național, cât și peste granițele țării.

Sala dispune de peste 2000 de locuri, iar la ultimul etaj al edificiului se află un muzeu. Acesta adăpostește diverse fotografii, documente sau costume, toate redând parcursul operei în țara noastră, în special a genului liric.

De asemenea, intrarea este străjuită de statuia lui George Enescu, realizată de Ion Jalea.

 

 

 

 

Așadar, hai și tu la Operă și rezervă-ți un loc la spectacol!

Adaugi "Spectacol la Opera Națională București" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din București?
Reviews
  • Cine își mai aduce aminte , clădirea Operei Naționale a fost terminată în 1953 , in stilul epocii . Dacă asupra aspectului exterior nu s.a intamplat nimic, în interior pot spune că s.a lucrat inspirat și arată bine . Adevarata bogăție a ONB este activitatea artistică, repertoriul fabulos de opere, operete si balet , dar mai ales galeria impresionantă a interpretilor . Îmi permit să menționez o mica parte din aceștia și.mi cer scuze că nu pot să.i spun pe toți: Elena Cernei , Octav Enigarescu , Arta Florescu, Nicolae Herlea , Dan Iordachescu, Zenaida Pally, Ion Damian, Ludovic Spiess, David Ohanesian și Angela Gheorghiu . O mențiune specială pentru soprana Adela Zaharia, care a câștigat cel mai important concurs liric din lume , Operatia Placid Domingo , în 2017 .
  • Un loc deosebit cu multa clasa si educatie.
  • Merge....pentru cea mai inculta societate din Europa!
  • În această stagiune am fost la câteva spectacole: Traviata, Spargatorul de nuci, Carmen, Romeo și Julieta, Nabuco, Per Gynt și Carmina Burana. Absolut toate impecabile! Voci, baletul, corul, orchestra, costumele, scenografia. Sala îngrijită, fotoliile confortabile, sonorizarea, subtitrarea, foaierul. Atmosfera de top. Fără nicio reținere pot spune ca Opera Națională București poate sta în același rând cu marile scene de gen din lume. Față de ce se întâmpla cu ceva ani buni în urmă este o schimbare la 180 grade. Absolut încântată.
  • Cel mai mare teatru liric al României și una dintre cele patru Opere naționale ale țării. Inaugurată din 1954, clădirea realizată după planurile arhitectului Octav Doicescu este clasată drep monument istoric. Sala de spectacole are o capacitate de 952 de locuri, 24 de m lățime, 20 de m adâncime și 30 de m înălțime, iar candelabrul central are 100 de brațe de cristal. Condiții perfecte pentru a monta spectacole grandioase. Biggest lyrical theater of Romania and one of the 4th national Operas of the country. The spectacular building was inaugurated in 1954 after plans made by the Octav Doicescu and it's classified as a historic and architectural monument. The auditorium has a capacity of 952 seats, is 24 m wide, has 20 m depth and is 30 m high and the chandelier has 100 chrystal arms. Perfect conditions for grandiose shows.
2h

Timp mediu petrecut

*120

Program:

  • Duminică 19:00 - 21:00
  • Luni 19:00 - 21:00
  • Marți 19:00 - 21:00
  • Miercuri 19:00 - 21:00
  • Joi 19:00 - 21:00
  • Vineri 19:00 - 21:00
  • Sâmbătă 19:00 - 21:00
*

Program asistență telefonică legată de biletele achiziționate online: luni-vineri, 10-18. Program asistență telefonică legată de evenimentele Operei Naționale Bucureşti şi disponibilitatea biletelor: luni-vineri, 09-13 şi 15-18. Spectacole încep de la ora 19.

Adresă și contact:

bd. Mihail Kogălniceanu nr. 70-72, sector 5, mun. București

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.

Mănăstirea Antim

Mănăstirea Antim

Mănăstirea Antim este un locaș cunoscut din capitală, care datează din secolul al XVIII-lea.