Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Inițiativa construirii acesteia îi aparține profesorului George Stephanescu, cel care a pus bazele și Companiei Opera Română.
Clădirea a fost proiectată de arhitectul Octav Doicescu, iar până să-și mute sediul aici, instituția a funcționat în cadrul Teatrului Național.
Prima orchestră a Operei datează din 1885, iar prima stagiune avea loc în 1921, dirijată de marele compozitor român George Enescu.
În decursul timpului pe scenă ajung să performeze nume mari ale Operei, fapt care-i va aduce mai târziu recunoașterea atât pe plan național, cât și peste granițele țării.
Sala dispune de peste 2000 de locuri, iar la ultimul etaj al edificiului se află un muzeu. Acesta adăpostește diverse fotografii, documente sau costume, toate redând parcursul operei în țara noastră, în special a genului liric.
De asemenea, intrarea este străjuită de statuia lui George Enescu, realizată de Ion Jalea.
Așadar, hai și tu la Operă și rezervă-ți un loc la spectacol!
Timp mediu petrecut
*120
Program:
Program asistență telefonică legată de biletele achiziționate online: luni-vineri, 10-18. Program asistență telefonică legată de evenimentele Operei Naționale Bucureşti şi disponibilitatea biletelor: luni-vineri, 09-13 şi 15-18. Spectacole încep de la ora 19.
Adresă și contact:
bd. Mihail Kogălniceanu nr. 70-72, sector 5, mun. București
Email:
bilete@operanb.roWebsite:
http://www.operanb.roContactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.
Mănăstirea Antim este un locaș cunoscut din capitală, care datează din secolul al XVIII-lea.