înapoi

Echitație la Herghelia Cislău

Herghelia Cislău se numără printre cele mai cunoscute și prestigioase din țară.

Istoria acesteia începe în anul 1884 când regele Carol I a comandat întemeierea ei cu scopul de a folosi caii pentru nevoile armatei. Pe lângă loc de „aprovizionare” a oastei era și „spitalul” cailor răniți sau accidentați, aici primind îngrijirea necesară. Apoi, peste doi ani este închisă din cauza unei maladii cabaline și transformată în depozit de armăsari. Veștile bune încep să-i surâdă din nou o dată cu anul 1945 când se hotărăște creșterea rasei de Pur Sânge Englez (pentru cursele de galop), fiind singura herghelie din țară care o dezvoltă, iar caii nu mai sunt exploatați de armată.

Începând cu anul 2002 intră sub conducerea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva (Direcția Silvică Buzău) și din anul 2011 a fost adăugată rasa Gidran (de călărie).

După modernizarea grajdurilor și a întregul complex caii sunt înscriși la hipodromuri, reînviind reputația hergheliei.

 

 

 

Prin urmare, fie că vrei să faci echitație sau doar să admiri caii de rasă, pune această destinație în plan!

Adaugi "Echitație la Herghelia Cislău" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Buzău?
Reviews
  • O herghelie cu exemplare minunate...in acest an chiar cu foarte mulți mânzi....în libertate... pe spațiile curat îngrijite și în siguranță delimitate...cu teren bun pt pășunat.Cu adevărat un spațiu de creștere și recreere atât a cailor cât și pt oamenii ce îi îndrăgesc...
  • Un loc minunat, cu oameni autentici, prietenosi și pricepuți. Caii sunt superbi, iar necesarul lor te incanta. Financiar este f accesibil. Va recomand si plimbarea calare, noi am avut o pe Larisa. Sa aveți mere și zahar pt Căluți!
  • Oamenii primitori! Animalute ingrijite p ur sange. Ne a intampinat paznicul care ne a rugat rspectuos sa parcam masina. Ne a condus si a aratat copiilor diverse atractivi, iepele cu caluti, caii tineri, caii pur sange. Din pacate daca doresti sa te plimbi cu calutii trebuie anuntat din timp (24 h) . In rest cele app 300 de exemplare sunt superbe,frumos ingrijite si foarte prietenoase. Noua nea placut!
  • Oare de ce nu exista fotografii cu caii care sunt de vanzare in anuntul publicitar? Doar la aceasta herghelie este imposibil sa faci fotografii unor manji de un an. 11 herghelii nationale pun fotografiile sa.i vada clientii. La Cislau nu se se poate ....sau poate NU SE VREA...
  • De la 10 la 12 program ,luni - vineri, 12 lei persoana ptr vizită, trbeuie făcută programare daca se dorește si călărie

Intrare cu plată

10 lei/persoană
1h30min

Timp mediu petrecut

Program:

  • Duminică 09:00 - 20:00
  • Luni 09:00 - 20:00
  • Marți 09:00 - 20:00
  • Miercuri 09:00 - 20:00
  • Joi 09:00 - 20:00
  • Vineri 09:00 - 20:00
  • Sâmbătă 09:00 - 20:00

Adresă și contact:

DC nr. 183, sat Cislău, com. Cislău, jud. Buzău

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.