înapoi

Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina este principalul obiectiv turistic din „cealaltă capitală” (Alba Iulia). După ce a fost restaurată cu o investiție de câteva milioane bune de euro, cetatea a devenit mai populară și mai vizitată ca oricând. Ca mărime, ocupă locul întâi pe țară și anual atrage mii și mii de turiști care vin aici pentru această destinație, cât și pentru evenimentele organizate. Cetatea Alba Carolina este o fortificație de tip Vauban, are 7 bastioane și a fost construită în formă de stea pe la începuturile secolului al XVIII-lea (1715-1738).  Pentru realizarea acesteia au fost aduși meşteri italieni şi peste 20.000 de iobagi români. Istoria ne arată că cetatea a fost martoră la multe evenimente importante, cum ar fi cruzimea morții (prin frângerea cu roata) lui Horea (cunoscut pentru Răscoala din 1785, împreună cu Cloșca și Crișan), Marea Unire din 1 decembrie 1918 sau încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria din  15 octombrie 1922. Dacă ajungi mai devreme, ai ocazia ca la ora 12.00 să prinzi schimbul de gardă, cu soldați îmbrăcați ca pe vremea Imperiului Habsburgic. 

Vino și tu la Alba Carolina și te asigur că nu-ți va părea rău!

Adaugi "Cetatea Alba Carolina" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Alba?
Reviews
 • Merita de petrecut jumătate de zi- 1 zi in cetate. Poti vizita muzee, poti face traseul fortificatiilor pe jos sau inchiriezi biciclete, sau pur si simplu plimbare pe jos, te bucuri de delicatese locale. Recomand restaurant Medieval. Superb restaurantul, in perioada aceasta a pandemiei se serveste doar pe terasa. Mancaroea excelentă, portii mari, un pic mai mari preturile decat media dar merita. Nu se mai face schimbul de gardă ziua la 12! Niciun eveniment de acest fel nu se va tine pe perioada pandemiei! Păcat! Din acest motiv am dat 4 stele si nu 5!
 • Am vizitat cetatea seara, pot spune că are un farmec aparte. Terasele erau animate, se respectau restricțiile Covid, personalul atent și politicos. Intrarea este liberă, e un loc unde se pot petrece în liniște câteva ore bune, un loc pentru relaxare și socializare.
 • Orasul in mare parte este frumos ingrijit. Din pacate nu pot spune acelas lucru pentru cetate avand in vedere ca lacul pestilor si santurile sunt foarte mizerabile. Un avantaj al cetatii este faptul ca toaleta este foarte bine ingrijita iar intrarea costa doar 1 leu. O parte buna in santuri este ca poti inchiria carturi cu pedale, automobile electrice si chia poti face turul cetatii cu un autobus electric. Un lucru frumos cu zona turistica este ca toate terasele si magazinele sunt in acelas loc, iar parcul este foarte frumos ingrijit.
 • Un loc in care revin mereu cu placere. Imi place ca sunt foarte bine organizati si au luat masuri de protectie pentru prevenirea raspandirii covid.
 • Cea mai frumoasa cetate din Romania. Are cele mai impunatoare ziduri, meritand sa o inconjurati printre acestea. Este foarte bine amenajata si totul este curat si ingrijit. Sunt o multitudine de terase in interiorul zidurilor, banci, exista posibilitatea unui tur cu ghid si masina.
45min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 09:00 - 23:00
 • Luni 09:00 - 23:00
 • Marți 09:00 - 23:00
 • Miercuri 09:00 - 23:00
 • Joi 09:00 - 23:00
 • Vineri 09:00 - 23:00
 • Sâmbătă 09:00 - 23:00

Adresă și contact:

Calea Moților nr. 5A, mun. Alba Iulia, jud. Alba

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Parcul Național Munții Rodnei

Parcul Național Munții Rodnei

Parcul Național Munții Rodnei se află pe teritoriul județelor Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.