Cascada Văii Rele se află în satul Slatina, comuna Nucșoara.
Formată de pârâul omonim, aceasta se înscrie în topul celor mai spectaculoase destinații naturale ale județului Argeș.
Aparține de Golul alpin Valea Rea – Zarna și este situată la o altitudine de circa 1.800 de metri.
Deși „Valea Rea” te duce cu gândul mai degrabă la ceva negativ, în această zonă lucrurile se petrec invers. Frumusețea meleagurilor alpine, sălbăticia naturală din sudul Munților Făgăraș sau clipocitul puternic al cascadei sunt câteva picături din tabloul complet al destinației.
Pentru cei care vor să se hazardeze până spre Vârful Moldoveanu, pot alege traseul care trece pe la cascadă. Dacă vrei să o vezi în splendoarea ei maximă, este recomandat să o vizitezi primăvara, după dezgheț.
Așadar, să-ți propui și tu să o admiri, adăugând-o încă de pe acum în planul de călătorie!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
sat Slatina, com. Nucșoara, jud. Argeș
Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.