înapoi

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari se află în localitatea Căpățânenii Pământeni din comuna Arefu, în apropiere de Curtea de Argeș.

Inițial a fost o fortăreață, pe timpul lui Negru-Vodă, ce a devenit apoi refugiu și reședință pentru Vlad Țepeș.

Una dintre numeroasele povești-legendă este despre soția domnitorului Țepeș care s-a sinucis. Într-o variantă s-a aruncat de pe un zid în Râul Doamnei, din cauza pericolului otoman. Iar în altă versiune ea s-ar fi aruncat din turn după ce auzise vestea că domnitorul ar fi vrut să se însoare cu amanta sa.

Cele 1480 de scări, pădurea de fagi, ruinele cetății medievale sau legendele care l-au determinat și inspirat pe Jules Verne să scrie romanul „Castelul din Carpați” contribuie la farmecul zonei.

De asemenea, acest obiectiv este inclus pe lista monumentelor istorice și trebuie neapărat să-l adaugi în planul tău de călătorie!

Așa că, mergi să-l vezi cât mai curând!

Adaugi "Cetatea Poenari" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Argeș?
Reviews
  • Am oferit 5 stele pentru peisaj. Cetatea nu e cine știe ce, doar ziduri, nicio încăpere amenajată. Dar peisajul.... Merită să urci toate cele 1480 de trepte 🥵🤪. Și cu apă după tine, așa cum mai sfătuiește cineva. Sunt pe traseu și vreo 2 băncuțe unde să-ți tragi sufletul. Atenție! Ultima plecare de jos la 16.30, deși cetatea se închide la 18.
  • Sunt 1480 de trepte, aproximativ 30 de minute de urcare. Mie mi s-a părut un pic periculos, gardul nu e foarte sigur, trebuie să fii foarte atent la copii dacă urci cu ei. Sus nu sunt multe lucruri de văzut, stai mai mult să-ți tragi sufletul. Am dat două stele doar pentru peisaj. Intrarea costă 10 lei/adult și 5 lei/copil elev.
  • Un obiectiv ce nu trebuie ratat daca sunteti in trecere prin aceasta zona. Privelistea de sus merita din plin efortul urcarii celor aprox. 1500 trepte. Urcarea nu este dificila, e drept nu este nici foarte usoara, dar se face numai pe scari din dale de beton si puteti purta orice fel de incaltaminte, nu este periculos. Este bine sa aveti apa la dumneavoastra sa va puteti hidrata, mai ales ca sus la cetate, nu va asteapta nimeni, nu este magazin sau vreun comerciant de unde puteti cumpara apa/suc pentru hidratare. Am vazut urcand si persoane de peste 70 ani, remarcabil, luati in considerare acest lucru, se poate, asa ca motivati-va si urcati. Merita 30 minute de urcat prin padure, imaginile de la inaltime va vor incanta!
  • Mult respect si cinste celor ce au construit treptele si au avut rabdare . 1480 de trepte , unele fiind alungite fac sa fie mult mai accesibila publicului Cetatea Poenari . Faceti o incalzire inainte , un streching pentru ca va necesita un pic de efort in functie de conditia dvs. fizica . Pe alocuri sunt marcaje care iti arata la ce numar de trepte ai ajuns si cat mai ai . Cetatea este in stare ok s eputea si mai bine dar atat avem atat vedem . Peisajul de sus este superb mai ales partea cu transfagarasanul care apropo daca tot mergeti pe Transfagarasan ar trebui sa vizitati si aceasta cetate care poate fi inclusa usor in circuit pentru ca este chiar in drum pe langa alte cascade de-a lungul drumului. Parcarea la cetate nu prea este , lumea parcheaza pe unde poate , inainte langa centrala sau dupa langa sosea . Intrarea costa 10 lei pentru adulti iar plata se face sus la intrare asa ca nu va uitatii banii in masina pentru ca nu veti avea chef sa strabateti de doua ori drumul . Toaleta nu prea este mai degraba o buda la care se cere 2 lei intrarea dar mirosul neplacut se simte de departe. Eu va recomand aceasta cetate sa o vizitati cel putin o data pana la urma a fost cetatea lui Vlad Tepes .
  • Un traseu pe care se poate urca si fara papuci pentru drumetie,insa trebuie sa ai rabdare, apa si conditie fizica sa poti urca cele aproximativ 1500 de scari. Cetatea nu este una deosebita, am vazut si altele mai interesante in tara noastra,insa poti urca pana la aceasta pentru ca privelistea iti taie respiratia. Taxa este de 10 lei si se achita cand ajungi sus.
2h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 09:00 - 18:00
  • Luni 09:00 - 18:00
  • Marți 09:00 - 18:00
  • Miercuri 09:00 - 18:00
  • Joi 09:00 - 18:00
  • Vineri 09:00 - 18:00
  • Sâmbătă 09:00 - 18:00

Adresă și contact:

DN nr. 7C (Transfăgărășan de Argeș), sat Căpățânenii Pământeni, com. Arefu, jud. Argeș

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.