înapoi

Grădina zoologică din Pitești

Grădina zoologică din orașul Pitești este o altă atracție a județului Argeș.

A fost inaugurată în anul 1950 și amenajată în cadrul Pădurii Trivale. Ocupă o suprafață de 12 hectare, pe întinderea căreia se află peste 100 de animale adăpostite.

Pe lângă felinele sălbatice cunoscute, poți vedea și alte specii, precum capra de Camerun, vulpe argintie, struț Emu, lamă și altele.

De asemenea, pe lângă acestea, în grădină sunt găzduite și păsări de pradă sau exotice, dintre care amintim lebăda neagră sau păunul asiatic.

În acest areal a fost amenajat și un spațiu de joacă pentru copii.

O bună perioadă de timp a fost pe locul al patrulea în topul celor mai dotate Grădini Zoo din țară.

Însă deși i-a cam scăzut imaginea din cauza ignoranței autorităților care nu s-au îngrijit de buna funcționare a obiectivului, totuși merită vizitată.

Adaugi "Grădina zoologică din Pitești" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Argeș?
Reviews
 • La interior GRĂDINA ZOOLOGICĂ se fac eforturi pentru un ambient plăcut și relaxant La exterior,parcarea este foarte dezorganizată lipsită de locuri pentru popas(băncuțe).Parcarea este subdimensionată.Se poate renunța total organizând de la parcarea Cornul Vânătorului un trenuleț auto.CORNUL VÂNĂTORULUI este o EMBLEMĂ a judetului Argeș, păcat că nu se amenajează căile de acces la standarde profesioniste, profesionale. Traseul de la Cornul Vânătorului către Gradina Zoologică este groaznic suntem în secolul xxi și se lucrează că în era primitivă. Se chieltuie banii pe lucrurile fără valoare și pe acest traseu nu găsești o pistă pentru bicicliști, traseu pietonal cu băncuțe cochete,traseu pentru copiii cu role trotinete. ALȚII ( nu dau numele țărilor) au făcut prin munți cărări și trasee suspendate PENTRU divertisment,NOI nu facem cum trebuie un drum sau o autostradă nu mai zic de o băncuță pe care să te așezi la odihnă și meditație la ceea ce vezi.De la Grădina Zoologică și până la sensul giratoriu ,capăt linie autobuz,NU AM GĂSIT O BĂNCUȚĂ UNDE SĂ MĂ AȘEZ PENTRU ODIHNĂ. CÂND OAMENII SE CEARTĂ, DRACUL CÂȘTIGĂ. Vă salut să auzim de bine.
 • E ok, dar se poate investi pentru extinderea ei. Ar fi un reper important
 • Locația este frumoasa.Va rog sa schimbați programul pe internet,pe internet scrie Lunea deschis si când am ajuns acolo era închis!
 • Actualizați programul: lunea e închis. Puneți un anunț cu programul la Cornul Vânătorului să nu mai vina lumea pe jos degeaba.
 • Animale relaxate si destul de curat...de vizitat!

Intrare cu plată

3 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 10:00 - 19:30
 • Luni Închis
 • Marți 10:00 - 19:30
 • Miercuri 10:00 - 19:30
 • Joi 10:00 - 19:30
 • Vineri 10:00 - 19:30
 • Sâmbătă 10:00 - 19:30
*

Program de iarnă: 10-17.30

Adresă și contact:

str. Nicolae Labiş nr. 9, mun. Pitești, jud. Argeș

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.