înapoi

Lacul și Barajul Vidraru

Lacul și Barajul Vidraru este o altă destinație argeșeană ce nu trebuie să-ți lipsească din plan.

Pe lângă frumusețea spectaculoasă a lacului, barajul este primul din țară care a fost construit în formă de arc. Acest lucru se petrecea în anii '60, lucrare care a durat cinci ani, fiind prezentă în topurile celor mai mari de pe plan european.

Aici funcționează, de asemenea, și o uzină hidroelectrică, dar e și locul cel mai înalt din România (166 metri) de unde se poate face  bungee jumping.

Lacul de acumulare a fost creat în anul 1966 și se întinde pe 393 hectare, având o adâncime de circa 155 metri în zona barajului.

Un loc unde pitorescul se întâlnește cu monumentul electricității sau unde sportul extrem se îneacă în albastrul safiriu al lacului.

Cu siguranță merită să vii să te încarci de energie bună (nu electrică, bineînțeles), de liniște și de frumos!

Adaugi "Lacul și Barajul Vidraru" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Argeș?
Reviews
 • Un loc frumos pentru o oprire în drum spre Transfăgărășan. În această perioadă, având în vedere aglomerația, este bine să purtați mască (mulți oameni nu purtau).
 • Un loc deosebit de frumos și o experiență care merită trăită dar trebuie avută în vedere aglomerția din vara acestui an care presupune circulație în coloană, nervi din partea conducătorilor auto sau a pietonilor. Dacă aveți răbdarea necesară vă puteți plimba, peisajul,barajul în sine,Statuia au fost mereu deosebit de interesante. Am fost de multe ori în ultimii ani acolo dar pentru prima dată nu am regretat că am trecut fără să ne plimbăm pe jos la Baraj din cauza aglomerației. Nu uitați că urșii pe care îi puteți vedea în zonă sunt animale sălbatice. Păstrați distanța nu doar față de semeni ci și față de urși!
 • Un loc unic! Chiar dacă am fost de mai multe ori, acum când am reușit să traversez Transfăgărășanul cu motocicleta, îmi dau seama că e ceva unic. Prima dată cu bicicleta am văzut mai mult ghidonul, apoi cu mașina de fiecare dată remarcam ceva nou însă cu motorul e suprem.
 • Peisajul este superb iar imensitatea lui te face sa realizezi cât de mic si insignifiant ești, in comparație cu barajul, cu lacul, cu stancile pe care sade Prometeu, la care nu am putut ajunge pt ca a aparut un gard cu lacat inaintea scărilor. Parcheaza foarte multi pe baraj si blocheaza traficul, multi vin doar pt baraj, poze, porumb fiert, si apoi pleaca.
 • Priveliștea e super frumoasă de pe bagaj, îți ridica vibe-ul. Toate bune si frumoase pana la aglomerație. E plin de turisti și nu sunt locuri de parcare. Pe marginea barajului stau o grămadă de pescari și nu prea ai loc de ei. În apă sunt o grămadă de gunoaie. Oamenii din ce se vede acolo, nu sunt responsabili și aruncă de toate peste tot. Locul e ok, oamenii nu.
2h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

DN nr. 7C, com. Arefu, jud. Argeș

  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.