înapoi

Mânăstirea Corbii de Piatră

Mânăstirea „Corbii de Piatră” se află în localitatea Jgheaburi din comuna Corbi a județului Argeș, fiind cunoscută și ca „Schitul din Jgheab”.

Ceea ce o deosebește de restul locașurilor monahale este biserica rupestră, despre care unii consideră că datează din secolul al XIV-lea și este cea mai veche de acest fel din țară.

Ulterior, în secolul al XVI-lea a fost reînființată ca mănăstire domnească în timpul domnitorului Neagoe Basarab și poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului” (15 august).

În interiorul acesteia pereții sunt pictați în gresie (stâncă), lucru ce demonstrează tradiția bizantină a secolului al XIV-lea.

Pe cuprinsul județului mai sunt încă două așezăminte în stâncă, unul la Cetățuia și unul la Nămăiești, iar despre cele trei se spune că ar ascunde o legendă și ar forma un treiunghi echilateral.

De-a lungul timpului a tot fost desființată și reînființată, ultima oară fiind redeschisă și rectitorită în 2003 de maica Magdalena. De atunci se slujește mereu, aici viețuind o obște de călugări.

 

Așadar, trebuie să mergi musai să o vezi și tu!

Adaugi "Mânăstirea Corbii de Piatră" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Argeș?
Reviews
 • Este incredibil ce a putut face natură cu aceste stanci (mă refer la triunghiul format de mănăstirile Cetatuia lui Negru Vodă, Namaiesti si Corbii de Piatră)! In curtea bunicii Uta (casa în albastru) se află un urias de 7 m, pietrificat și o cristelnita (dintr-o rocă poroasa) care sună a metal și în care apa nu stă mai mult de o zi .
 • O manastire mica dar care impresioneaza prin locatia in care a fost pusa .Din departare de cum cobori din deal se vede. Drumul pana la ea e acceptabil se putea si mai bine doar ca in unele parti sunt niste denivelari care la viteza mare sunt periculoase. Se poate ajunge si deasupra ei prin partea stanga de unde se poate admira intreg satul . Intrarea este gratis , la intrare gasiti suvenire,magneti. O data merita sa ajungeti aici aici.
 • Loc liniștit și pitoresc. Te poți relaxa la foișorul amenajat în imediata apropiere a Mănăstirii. Noi am urcat pe la mănăstire pe scări pănă sus iar apoi am coborât tot pe scări pe partea cealaltă a versantului unde am dat de un foisor și de w.c. Se poate ajunge la ele dacă mai mergi încă 50 de metri înainte din fața mănăstirii imediat după casa albastră pe partea stângă. Noi când am foat nu era nimeni și poate vizitatorii nu știu de acel loc
 • Un locas de cult cu incarcatura istorica, un loc linistit in care te poti relaxa admitand picturile foarte vechi (de prin 1300 ad) si peisajele de poveste. In partea stanga a intrarii in locas sunt niste scari de lemn pe care poti urca pe stanca si admira privelistea superba. Te poti plimba pe potecuta sau poti cobori spre cascada, care din pacate din cauza temperaturilor ridicate era secata. Poti admira "uriasul adormit" sau casuta albastra. Este un loc foarte bine ingrijit unde te poti relaxa la umbra foisorului de lemn. Un lucru care m-a deranjat este ca, din pacate unele personaje confunda natura cu toaleta publica si cosul de gunoi. Toaleta foarte curata si cosuri de gunoi se gasesc imediat cum se coboara de pe stanca, prin urmare imi este greu sa inteleg comportamentul unora.
 • Surprinzător! Un loc nu doar pentru credincioși. Încărcat cu istorie, localnici prietenoși, natură și mister. Pentru că stânca respectivă are multe urme megalitice la înălțime, care rămân la interpretarea vizitatorilor. Se urcă pe stânca în spatele mănăstirii, pe un platou de piatră, apoi se coboară pe un alt drum. Lângă mănăstire trebuie vizitată casa și curtea mamei Uța. Care este nimic pe lângă curte. Vei fi negreșit impresionat. Am filmat cu camera video și nu am poze în telefon, din păcate. Este și un ghid în curtea respectivă. E un perete de piatră, uriaș, un izvor mic curge în centru formând o cascadă care pică în gol. În peretele respectiv se vede forma unui picior de om uriaș aparent fosilizat printre straturile de piatră. Un loc cu o încărcătură impresionantă. De menționat că mănăstirea asta se află, întâmplător sau nu, în trigon cu alte două mănăstiri săpate în piatră: Nămăiești și Negru Vodă.
45min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 08:00 - 20:00
 • Luni 08:00 - 20:00
 • Marți 08:00 - 20:00
 • Miercuri 08:00 - 20:00
 • Joi 08:00 - 20:00
 • Vineri 08:00 - 20:00
 • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

sat Jgheaburi, com. Corbi, jud. Argeș

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.