înapoi

Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș se află în topul celor mai vizitate și renumite așezăminte monahale din România.

Datează din secolul al XVI-lea, ctitorită de domnitorul vremii, Neagoe Basarab, care din păcate nu a apucat să o vadă finalizată, lucrările fiind continuate de Radu de la Afumați. 

În paralel cu înălțarea locașului, s-a dezvoltat și o legendă, ce a rămas adânc înfiptă în memoria oamenilor. Cu Manole care a zidit-o pe Ana pentru a putea finaliza construcția, apoi lui i s-a luat scara la ordinul domnitorului pentru a nu mai face altă zidire mai frumoasă. Fiind blocat pe clădire, și-a făcut aripi din draniță, dar nu a putut zbura, căzând în apropierea bisericii unde azi e o fântână care-i poartă numele.

Cu o arhitectură deosebită, poartă hramul „Adormirii Maicii Domnului” (15 august).

Aici au fost înmormântate o parte din capetele încoronate ale României, precum și ctitorul ei sau alte personalități ale istoriei.

Așa că, musai trebuie să ajungi și tu aici!

Adaugi "Mănăstirea Curtea de Argeș" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Argeș?
Reviews
 • O manastire de legenda! O bijuterie ortodoxa, cu mare incarcatura emotionala! Palatul episcopal dar si necropola familiei regale (aceeasi arhitectura simpla si curata). Doar 4* pt slaba organizare turistica! Se impun circuite clare si de ce nu taxate! Vizitatorii nu respectau regulile de distantare, urechisti/fara informatii minime - consider ca aveau nevoie de ghidaj pt a pleca cu ceva! La necropola tb sa fie un loc sacru, supravegheat... din pacate era un fel de circ , cu oameni care vb aiurea - fara sa stie nimic din istoria fam regale ! Pacat! Mitropolia Munteniei care adm edificiul tb sa faca lucrurile mult mai serios/profesionist! E vb de istoria noastra - cea adevarata!
 • Așezământul ii cam ca acum 40 de ani, ii curățenie dar indicatoarele și istoricul fiecărui loc lipsește. Indicator fântâna lui Manole și istoricul alături era perfect, la întrarea în spațiul monahal și clădirile adiacente de-asemenea lipsesc indicator-istoric pentru cei care sunt în grupuri mici, pentru grupurile mari probabil trebuie să se intervină așa am văzut nu-i prea în regulă întru totul organizarea administrației (religioase, municipală ) lasă de dorit...
 • As putea zice ca e cea mai frumoasa biserica ortodoxa pe care am văzut-o. Plusuri: nu se plătește intrare, iar parcarea e doar 2 lei. Minusuri: lumea nu prea poarta mască, iar la gift shopuri nu se păstrează deloc distanta.
 • Se vinde pastramă , brânză , tuică , vin chiar în incinta magazinului de la intrare cu obiecte ....tot se vinde fără nici un bon de casă...se percepe taxă de vizitare inclusiv taxă la grupul sanitar.....totul este comercial....rușineee....
 • Obiectiv turistic minunat biserica se păstrează in stare excelentă dupa 520 de ani. Izvor cu apă foarte rece și bună de băut. Mai nou se vizitează și mormintele Regilor Carol II și Mihai I
45min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 08:00 - 20:00
 • Luni 08:00 - 20:00
 • Marți 08:00 - 20:00
 • Miercuri 08:00 - 20:00
 • Joi 08:00 - 20:00
 • Vineri 08:00 - 20:00
 • Sâmbătă 08:00 - 20:00
*

Programul de iarnă: 09-17

Adresă și contact:

bd. Basarabilor nr. 1, mun. Curtea de Argeș, jud. Argeș

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.