înapoi

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.

A fost realizat în perioada regimului comunist, între anii 1970-1974, cu toate că exista deja o șosea, Transalpina, care trecea prin Munții Parâng.

Traseul măsoară 92 de kilometri și începe din localitatea Bascov din județul Argeș, încheindu-se în Cârțișoara județului Sibiu.

Deși se află la peste 2.000 de metri altitudine și parcurge Munții Făgăraș (de aici și numele), unde sunt cele mai înalte vârfuri din țară, totuși este pe locul doi la categoria celor mai înalte șosele.

Pe primul loc este Transalpina (Pasul Urdele- 2.145 metri), însă Transfăgărășanul rămâne la fel de impresionant și atractiv.

A fost realizat cu mult efort și pe cât este de frumos, pe atât e de periculos. De aceea există  și diverse restricții. Iarna este închis, iar vara după ora 22 nu se poate circula din cauza riscului de a cădea în gol.

Cu toate acestea, hai pe Transfăgărășan, căci merită văzut!

Adaugi "Transfăgărășan" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Argeș?
Reviews
  • Lume prea multa si prost educata. Fiecare pentru el, toti parcheaza unde ii taie capul, fara sa se gandeasca o clipa ca blocheaza un drum destul de ingust. Calatorie umbrita de concetateni imberbi, egoisti, necivilizati si, doamne cate calificative as mai avea!!!
  • Am vizitat in data de 8.08.2020 Transfagarasanul . Pot spune ca locația este superbă, însă am prins o zi foarte aglomerata. Am plecat de la baza drumului la ora 14:00 Si am ajuns la ora 19:00 . Concluzii Pro : Peisaj superb Contra : Aglomerație
  • Drumul e foarte prost(multe gropi si denivelari), trebuie avut grija la pensiunile de pe lângă obiectivele turistice deoarece sunt unele care profita si oferă servicii de foarte proastă calitate. In rest ai ce vizita. P.S. ia si o bluza cu tine ca doar mergi pe munte.
  • Traseu turistic rutier foarte frumos cu multe obiective turistice. Dacă pornești din Curtea de Argeș poți vizita Curtea domnească Mănăstire Curtea de Argeș și Fântână lui Manole. Mai poți vizita barajul Vidraru de pe Argeș, cascada și Lacul Bâlea, și nu în ultimul rând casă memorială a lui badea Cârțan din satul Cârțișoara. La Bâlea lac se poate ajunge și cu telecabina..
  • Exceptional. Pentru iubitorii de natura, unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Din pacate murdarit de "turistii" care parca nu suporta sa pastreze curatenia. Fiecare loc de popas, fiecare zona de picnic pangarita de ghertzoii astia pe care nu i-as amenda ci i-as pune sa adune gunoaie zile intregi.
1h30min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

DN73C, com. Arefu, jud. Argeș

    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Parcul Național Munții Rodnei

Parcul Național Munții Rodnei

Parcul Național Munții Rodnei se află pe teritoriul județelor Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.