înapoi

Castelul Ghika (Ghica)

Castelul Ghika (Ghica) se află pe teritoriul comunei Dofteana, fiind un alt exemplu de clădire grandioasă și elegantă a județului Bacău, ce datează tot din secolul al XIX-lea. Inițiativa construirii castelului a aparținut lui Nicolae-Ghica Comănești (1875-1921), om politic și explorator, însă tatăl lui a fost mai faimos decât el în domeniul explorării. Scopul construcției era de reședință de vacanță, unde familia nobiliară venea pentru vânătoare și relaxare. Planurile au fost realizate de un arhitect italian, ceea ce putem observa și din stilul romantic al arhitecturii. O dată cu cel de-Al Doilea Război Mondial, castelul este ocupat de armata sovieticilor și, ulterior, naționalizat. Acesta este și începutul decăderii lui. În cele din urmă, după mai multe licitații ajunge să fie vândut. În prezent anexa castelului a fost transformată în pensiune, parcul și lacul puse la punct și efectuate lucrări de reabilitare în privința clădirii principale. Este disponibil pentru a fi vizitat, cât și închiriat pentru diverse evenimente.

Așa că, adaugă-l și tu în plan!

Adaugi "Castelul Ghika (Ghica)" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Bacău?
Reviews
 • Situat în arealul Văii Trotușului, conacul Ghika de la Dofteana face parte din imobilele deținute de familia Ghika, alături de Palatul de la Comănești. Conacul de la Dofteana este construit în stil romantic la sfârşitul secolului al XIX-lea, cu rolul bine definit de castel de vânătoare. Domeniul în sine era renumit în epocă pentru veritabilele partide de vânătoare şi recoltare de trofee, fauna fiind asigurată de apropierea de muntele Nemira şi de apa Trotuşului. În 1887 Neculai N. Ghika pune să se ridice pe domeniu o locuinţă administrativă cu parter şi etaj denumită, impropriu, hulubărie. La scurt timp după, proprietarul angajează un arhitect italian pentru a-i realiza planurile și începe a aduce materiale de construcție și meșteri din străinătate în acest scop. Castelul este folosit ca reședință de vară/vacanță pentru familia Ghika.
 • Aproape ca auzi muzica suava si zumzetul ce dadeau viata odinioara saloanelor pline de eleganta (cum banuiesc ca au fost odata) ale acestei resedinte de vanatoare a familiei Ghika. Castelul este o mica bijuterie, inconjurat de o gradina generoasa, in apropierea caruia se afla un mic iaz cochet. Ar fi minunat daca ar fi reconditionata cladirea, daca parcul ar fi readus la viata...daca totul ar fi si mai mult pus in valoare. Un loc demn de pus pe harta turistica din Romania!
 • Parcul e minunat. Nu ne-am asteptat sa fie mare lucru de vazut si am fost placut surprinsi. E cel mai fain loc din excursia nostra la Slanic. Ar fi tare bine daca ar fi un panou cu povestea castelului.
 • Frumos, păcat că nu este pus în valoare aša cum meritã.
 • Pacat ca nu il ingrijesc😐 in rest imaginatia iti poate juca intr-un taram magic aici!
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 09:00 - 17:00
 • Luni Închis
 • Marți 09:00 - 17:00
 • Miercuri 09:00 - 17:00
 • Joi 09:00 - 17:00
 • Vineri 09:00 - 17:00
 • Sâmbătă 09:00 - 17:00

Adresă și contact:

aleea Conacul Ghika, sat Dofteana, com. Dofteana, jud. Bacău

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.