Lacul Bacău este reprezentat de Lacul Șerbănești sau Lacul Bacău II, cum mai este cunoscut. Acesta a rezultat după ce s-a construit barajul de acumulare de pe râul Bistrița. Este protejat prin lege și aparține de Aria de Protecție Specială Avifaunistică (APSA), datorită prezenței numeroaselor păsări (peste 100 de tipuri), unele dintre ele fiind și specii rare sau pe cale de dispariție. Din acest motiv i se mai spune și „Delta Bacăului”. Ocupă o suprafață de circa 200 de hectare și este o atracție atât pentru băcăuani, cât și pentru turiștii care vin în oraș. Lacul pune la dispoziție o zonă de agrement destul de generoasă, având posibilitatea de a înota, de a face canotaj, pescuit sportiv sau ciclism (pe marginea lui, bineînțeles).
Cu toate că mai are nevoie să fie bine pus la punct, merită să se afle în planul tău de călătorie, mai ales pentru cadrele naturale pe care le poți surprinde!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
mun. Bacău, jud. Bacău
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.