înapoi

Lacul Bacău

Lacul Bacău este reprezentat de Lacul Șerbănești sau Lacul Bacău II, cum mai este cunoscut. Acesta a rezultat după ce s-a construit barajul de acumulare de pe râul Bistrița. Este protejat prin lege și aparține de Aria de Protecție Specială Avifaunistică (APSA), datorită prezenței numeroaselor păsări (peste 100 de tipuri), unele dintre ele fiind și specii rare sau pe cale de dispariție. Din acest motiv i se mai spune și „Delta Bacăului”. Ocupă o suprafață de circa 200 de hectare și este o atracție atât pentru băcăuani, cât și pentru turiștii care vin în oraș. Lacul pune la dispoziție o zonă de agrement destul de generoasă, având posibilitatea de a înota, de a face canotaj, pescuit sportiv sau ciclism (pe marginea lui, bineînțeles).

Cu toate că mai are nevoie să fie bine pus la punct, merită să se afle în planul tău de călătorie, mai ales pentru cadrele naturale pe care le poți surprinde!

Adaugi "Lacul Bacău" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Bacău?
Reviews
  • Un loc minunat, de stat la pescuit sau pur și simplu pentru relaxare în natură. Păcat că unii își lasă resturile în urmă. O veritabilă deltă băcăuană. Baraj și canal Bacău II Lacul Bacău, cunoscut și sub numele de Lacul Șerbăneşti, este situat integral pe raza administrativă a municipiului Bacău. Acumularea are aproximativ 2300 m lungime, 600 m lăţime în zona barajului și 900 m lățime la coada lacului. Acumularea este asigurată de diguri dezvoltate pe malurile de est și de vest ale lacurilor. Lacul este înconjurat de cartiere locuite ale municipiului Bacău și doar spre coada lacului există limitrof o bandă de terenuri cultivate și de pajiști de până la 200 m lățime. Funcțiile acestui obiectiv sunt: alimentare cu apă a industriilor, irigații , producerea energiei electrice și atenuarea viiturilor.
  • Nu e cine stie ce ..dar e locul meu de suflet
  • Dezolant.Mizerie peste tot.Pestisorii mă mir că mai respira. Noroc de cerul senin, soarele strălucitor și adierea vântului.
  • Această locație e o mini-deltă
  • Necesită decolmatare :(
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

mun. Bacău, jud. Bacău

    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.