înapoi

Rezervația naturală Nemira

Rezervația naturală „Nemira” este cunoscută pentru liniștea, peisajele pitorești sau traseele montane. Măsoară o suprafață de peste 3.400 de hectare, întinzându-se în cea mai mare parte pe teritoriul județului Bacău, iar o mică parte se află în județul Covasna. Altitudinea maximă este deținută de Vârful Nemira Mare, cu 1.649 de metri. Numele rezervației și al munților este legat de o legendă a originii poporului maghiar. Aici este înfățișat Nimród, ca rege al Mesopotamiei (mai exact al orașului antic asirian Nimrud, din Irak-ul de azi) și strănepot al lui Noe. Acesta i-a avut pe cei doi fii, Hunor și Magor, care au fost strămoșii hunilor și ai maghiarilor. E un loc potrivit pentru deconectarea de tumultul orașului, pentru drumeții, pentru picnic sau pur și simplu, pentru admirat frumusețile naturale și sălbatice ale Nemirei. Poți găsi și opțiuni de cazare, iar rezervația poate fi vizitată în orice sezon al anului.

Așa că, propune-ți să o descoperi și tu, incluzând-o în planul de călătorie!

 

Adaugi "Rezervația naturală Nemira" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Bacău?
Reviews
 • Am parcurs mai multe trasee prin Muntii Nemira, sunt printre cei mai salbatici munti din tara, traseele sunt spectaculoase, dar destul de dificile, principala cale de acces se afla la iesirea din Statiunea Slanic Moldova, pe partea dreapta apare un indicator, vezi ultima poza.
 • Mă numesc Roman MIHAI sunt din Darmanesti Bacău, am cutreierat acești munți, am lucrat am observat botanica, zoologia acestei. Cu drag îmi amintesc de locuri, oamenii și întîmplări. Sunt mîndru că sunt roman.
 • Frumos peisaj,dar foarte dificil accesul
 • Superb
 • Güzel yer 👍
4h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

orașul Dărmănești, jud. Bacău

  Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.