Rezervația naturală „Nemira” este cunoscută pentru liniștea, peisajele pitorești sau traseele montane. Măsoară o suprafață de peste 3.400 de hectare, întinzându-se în cea mai mare parte pe teritoriul județului Bacău, iar o mică parte se află în județul Covasna. Altitudinea maximă este deținută de Vârful Nemira Mare, cu 1.649 de metri. Numele rezervației și al munților este legat de o legendă a originii poporului maghiar. Aici este înfățișat Nimród, ca rege al Mesopotamiei (mai exact al orașului antic asirian Nimrud, din Irak-ul de azi) și strănepot al lui Noe. Acesta i-a avut pe cei doi fii, Hunor și Magor, care au fost strămoșii hunilor și ai maghiarilor. E un loc potrivit pentru deconectarea de tumultul orașului, pentru drumeții, pentru picnic sau pur și simplu, pentru admirat frumusețile naturale și sălbatice ale Nemirei. Poți găsi și opțiuni de cazare, iar rezervația poate fi vizitată în orice sezon al anului.
Așa că, propune-ți să o descoperi și tu, incluzând-o în planul de călătorie!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
orașul Dărmănești, jud. Bacău
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.