înapoi

Salina Târgu Ocna

Salina Târgu Ocna face parte din stațiunea cu nume omonim și mai este cunoscută ca „Drumul sării”. Aflându-se în fruntea obiectivelor turistice ale județului Bacău, baza turistică a fost dezvoltată în orizontul nouă al minei Trotuș.  Aceasta are o istorie bogată de peste cinci secole, fiind o sursă importantă de distribuire și de exploatare a sării în zona Moldovei de nord. Sarea era un lux în vremurile vechi și, de exemplu, domnitorul Ștefan cel Mare a acordat privilegiul aprovizionării cu sare a mănăstirii Putna cu puțin timp înainte de moartea sa. S-a extras sare de aici până spre finele secolului al XX-lea, urmând ca apoi să fie deschisă cu scop turistic și pentru sănătate. În 1992 se construia prima biserică ortodoxă din subteranul unei mine, care poartă numele Sfintei Varvara (ocrotitoarea minerilor). Zona de agrement este bine pusă la punct, fiind puse la dispoziție multe opțiuni prin care să te poți bucura de universul aurului alb.

Așa că, e timpul să-ți planifici o călătorie la această salină!

Adaugi "Salina Târgu Ocna " în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Bacău?
Reviews
  • Merită vizitată! Am fost aici și acum 8 ani și lucrurile s-au mai schimbat...în bine. Se coboară cu microbuzele pe o distanță de 3 km și se respectă măsurile necesare de igienă. Jos găsiți magazine, spații de joacă, automate de cafea. Nu am văzut nici un restaurant în prezentarea salinei așa că am luat cu noi gustări pe care le-am servit după vizitare. Se pot petrece 2, 3 ore de relaxare și datorită muzicii plăcute care se aude în boxe. Temperatura în prezentare este de vreo 12 grade dar eu zic ca e mai rece.. 7, 8 grade așa că trebuie haine mai groase. Vizită plăcută tuturor!
  • Soferul, la urcare a mers asa repede ca li s.a facur rau catorva doamne. In salina miroase ca in fabrica. Doamna de la magazinul de suveniruri ne.a servit cu un plictis de.ti venea sa nu mai cumperi. Cascada, nu este chiar o cascada. E doar un perete de sare amenajat cu 2 luminite. Pretul este nejustificat.
  • Înțeleg că toate facilitățile sunt închise din cauza coronavirusului, dar pentru tariful păstrat de 75 lei doi adulți și un copil să te dea afară după 26 de minute de vizitare pt că angajații vor să termine mai repede programul mi se pare inacceptabil. Păcat de locație.
  • 26 de lei ca sa mergi sa lingi pereții , ca in rest e închis peste tot
  • Frumos, curat, ușor învechit. Locuri de parcare gratuite și destule, toalete foarte curate și la fel gratuite. Oameni amabili. Frumos pt un weekend!

Intrare cu plată

24 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 07:00 - 17:00
  • Luni 07:00 - 17:00
  • Marți 07:00 - 17:00
  • Miercuri 07:00 - 17:00
  • Joi 07:00 - 17:00
  • Vineri 07:00 - 17:00
  • Sâmbătă 07:00 - 17:00
* Programul de iarnă (oct.-mar.): 07-15.

Adresă și contact:

str. Salinei nr. 12, orașul Târgu Ocna, jud. Bacău

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.