- 12 lei- copii, elevi, studenți
- 20 lei- grupuri de minimum 8 adulți
- 10 lei- grupuri de minimum 8 copii, elevi, studenți
Salina Târgu Ocna face parte din stațiunea cu nume omonim și mai este cunoscută ca „Drumul sării”. Aflându-se în fruntea obiectivelor turistice ale județului Bacău, baza turistică a fost dezvoltată în orizontul nouă al minei Trotuș. Aceasta are o istorie bogată de peste cinci secole, fiind o sursă importantă de distribuire și de exploatare a sării în zona Moldovei de nord. Sarea era un lux în vremurile vechi și, de exemplu, domnitorul Ștefan cel Mare a acordat privilegiul aprovizionării cu sare a mănăstirii Putna cu puțin timp înainte de moartea sa. S-a extras sare de aici până spre finele secolului al XX-lea, urmând ca apoi să fie deschisă cu scop turistic și pentru sănătate. În 1992 se construia prima biserică ortodoxă din subteranul unei mine, care poartă numele Sfintei Varvara (ocrotitoarea minerilor). Zona de agrement este bine pusă la punct, fiind puse la dispoziție multe opțiuni prin care să te poți bucura de universul aurului alb.
Așa că, e timpul să-ți planifici o călătorie la această salină!
Intrare cu plată
24 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
str. Salinei nr. 12, orașul Târgu Ocna, jud. Bacău
Email:
salina@salina.roWebsite:
https://www.salina.ro/Contactează:
Vezi telefonBiserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.