Stațiunea Slănic Moldova este în topul celor mai cunoscute destinații băcăuane. Numele acesteia vine de la râul Slănic, un afluent al Trotușului. Renumită pentru efectele terapeutice ale apelor minerale de aici, în anul 1801 au loc primele cercetări ale izvoarelor, urmând ca după anul 1870 să se construiască primele baze de tratament. Din acest punct devine și o atracție pentru turiștii doritori de relaxare și de sănătate. Dacă stațiunea Vatra Dornei este supranumită „Perla Bucovinei”, acesteia i se mai spune „Perla Moldovei”. Calitatea apelor a fost recunoscută și la nivel european, în cadrul diverselor concursuri. Datorită substanțelor pe care le conține, acestea sunt destinate tratării afecțiunilor digestive, renale, reumatice, respiratorii sau circulatorii. În jurul anului 1840 purta denumirea de „Feredeiele Slănicului”. Stațiunea se mândrește cu nume mari care au vizitat-o, precum Costache Negri, Ion Creangă, A. C. Cuza sau N. A. Bogdan.
Prin urmare, pune și tu această destinație în planul tău de călătorie!
Timp mediu de vizitare
*240
Program:
Adresă și contact:
orașul Slănic-Moldova, jud. Bacău
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.