înapoi

Vivariul din Bacău

Vivariul din Bacău este unul dintre obiectivele aparte ale Bacăului. Este un spațiu care a fost special amenajat pentru a putea crește diverse animale mici în mediul lor natural reconstituit de specialiști în domeniu. În anul 1975 s-a inaugurat, moment în care se deschidea și prima expoziție de pești exotici. De-a lungul timpului s-a dezvoltat, ajungând ca actualmente să funcționeze patru expoziții permanente, ce dețin numeroase specii de păsări, pești sau reptile. Vivariul expune, crește și reproduce tot ceea ce se poate vedea în cadrul lui, motiv pentru care este unic în România. Sediul acestuia se află într-o clădire care e monument istoric, unde în trecut era Școala Generală nr. 2. De asemenea, Vivariul aparține de Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea”. 

Prin urmare, are o valoare inestimabilă și deja îți poți planifica o vizită pentru a vedea pe viu toate comorile acestuia!

Adaugi "Vivariul din Bacău " în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Bacău?
Reviews
  • Merita vizitat. Locul pare subfinantat din pacate dar animalele sunt hranite si ingrijite bine. Personalul este prietenos si este evident faptul ca ii intereseaza de animalele lor.
  • Locatie nefericită, lângă piața centrală, este viciată imaginea edificiului si a instituției. Sper că în timp să se îmbunătățească aspectul zonei și a clădirii.
  • Exact lângă piața centrală, este compus de trei expuneri: păsări exotice, porumbei și pești și reptile exotice. Într-o zii caldă, ploioasă sau în timp ce se așteaptă per cineva de la piață se merită de vizitat pentru a vedea ceva de divers și pentru a putea încuraja cultura orașului nostru. Clădirea este veche și ambientele create pentru animale sunt vechi și triste.. Din păcate se simte că nu a fost renovat și îngrijit aspectul estetic și condițiile animalelor. Timp de visitare maxim 40 min.
  • Slabut, numik nou....
  • Ce este vivariul? Nu spun pentru ca nu știți și nici sa ma dau mare. Dar recunosc ca eu nu stiam ce reprezinta de fapt un vivariu. Citez din dex online: “VIVÁRIU, vivarii, s. n. Loc amenajat pentru creșterea în mediul lor natural a unor animale mici. – Din fr., lat. vivarium. “ Ca am lamurit asta parca ma interesa si mai mult. Ce animale mici? Dar aveti putintica rabdare… Cand? Cat? Se viziteaza zilnic intre orele 8 – 16, mai putin lunea cand este închis. Pretul biletului de intrare este de 6 lei, copii 3 lei. Se pot face poze in vivariu, dar nu se permite folosirea blitzului. Ce vom vizita? Sunt trei colectii mari. In stanga este expozitia de pasari exotice si reptile. Un spatiu bine incalzit unde ciripesc fel de fel de pasarele si pasarici simpatice. Intamplarea a facut ca un muzeograf cu care aveam sa discut mai apoi sa se gaseasca inchis intr-un spatiu cu ciripitoare facandu-le curat in spatiul lor de viata, spalandu-le cu pasiune si dragoste geamul interior al casei lor. Exista si pasari ceva mai mari precum papagali frumos colorati, dar si multe exemplare de broaste testoase si cativa serpi. Trecem in camera din dreapta intrarii. Aici se gaseste expozitia de pesti exotici si autohtoni. In mai multe acvarii mai mult sau mai putin luminate inoata fericiti printre plantutele de acvariu. A treia incapere este inainte fata de holul pe care am intrat si gazuieste o multitudine de porumbei. Aveam sa aflu ca la etajul superior exista salile de reproducere unde nu are acces publicul larg. 80% din vietuitoarele prezente aici au create conditii de reproducere si dau nastere la alte si alte geneartii. Acest detaliu este cel care il diferentiaza de alte vivarii din tara. Este singurul muzeu din tara noastra care creste si reproduce exponatele detinute. Am intalnit aici multa dragoste si pasiune a muzeografilor. Ei iubesc micile vietuitoare. Acestea au nevoie fiecare in parte de conditii de temperatura si umiditate specifice si trebuie hranite corespunzator si la ore fixe. Va recomand cu mic cu mare sa faceti un popas de macar 30 minute la Vivariul din Bacau. Veti aprecia munca celor implicati aici si va veti intreba de ce biletul de intrare este un sfert din cel al acvariului din Constanta, care este comparabil cu acesta ca si spatiu de expunere.

Intrare cu plată

6 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 09:00 - 17:00
  • Luni Închis
  • Marți 09:00 - 17:00
  • Miercuri 09:00 - 17:00
  • Joi 09:00 - 17:00
  • Vineri 09:00 - 17:00
  • Sâmbătă 09:00 - 17:00

Adresă și contact:

 str. Popa Șapcă nr. 3, mun. Bacău, jud. Bacău

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.