înapoi

Peștera Urșilor

Peștera Urșilor este un alt exemplu de obiectiv din sfera speologică, aflată în topul celor mai vizitate și renumite destinații din țară. Deși poate părea de necrezut, a fost descoperită în mod întâmplător sau accidental, în urma unor exploatări miniere în zonă din anul 1975. Un singur miner a avut curajul de a coborî în peșteră, fapt căruia i s-au datorat explorările viitorilor speologi, numele lui fiind Traian Curta. După 5 ani este amenajată și deschisă vizitatorilor. Sunt puse la dispoziție patru săli: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviţă, Galeria Lumânărilor şi Galeria Ştiinţifică, ultima fiind rezervată numai oamenilor de știință din domeniul speologic. Cu un interior impresionant și o lungime de 1500 de metri, peștera a primit denumirea după ce s-au descoperit relicve ale speciei rare ale ursului de cavernă.

 

Prin urmare, pune-ți și tu în plan să vizitezi acest obiectiv și să-ți încânți spiritul tău de explorator!

Adaugi "Peștera Urșilor" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Bihor?
Reviews
  • Splendidă. Merită vizitată, văzută și admirată, este într-adevăr un monument al naturii. Turul acesteia durează aproximativ 45 de minute. Grupurile intră la aproximativ 20 de minute unul după altul. Înăuntru fotografiatul este interzis. Există parcare cu plată în apropiere. Prin împrejurimi ar trebui să fie mai curat, dar...peștera este grozavă. În vremea pandemiei (25.08.2020) purtarea măștii este obligatorie, la intrarea în clădirea cu bilete și în peșteră.
  • Pestera este superba, insa ghidul nu-si merita banii primiti ca salariu. Ar trebui schimbat urgent. Nu am mai pomenit pe cineva care sa nu vrea sa raspunda pe moment la o intrebare, cu promisiunea ca va raspunde mai tarziu (cu referire la oasele de urs intalnite la intrarea in pestera). Mai tarziu a dat cateva informatii de 30 secunde referitoare la numarul scheletelor gasite in pestera. Cantitatea de informatii acumulata de acest ghid este una ridicola, nimeni nemaindraznind sa-i mai puna vreo intrebare. Plus ca omul a condus grupul de turisti pe tot traseul cu masca sub barbie. Plictisitor si enervant.
  • Pestera este frumoasa. Din pacate, informatiile ghidului au fost limitate ca si nivel de detaliu sau cantitate de informatii. Grupul in care am participat a avut cam 50 de persoane. Daca nu stai aproape de ghid, nu auzi nimic. De asemenea, 80% din traseu il parcurgi in pasi alerti, fara a afla informatii despre ceea ce vezi. Ghidul nu a vrut sa raspunda la intrebari, intrucat era aglomerat si trebuia sa intre urmatorul grup. In plus, oamenii nu poarta masca corect sau deloc, inclusiv ghidul, care nu atrage atentia nimanui, nici macar cand oamenii isi dau mastile jos si fac poze, desi nu ai voie sa faci poze. Ironic, mentioneaza acest lucru la inceputul turului, dar apoi toate regulile sunt incalcate. Nu stiu cat de rapid se transmite Covid-19 intr-o pestera, dar nu recomand nimanui sa viziteze pestera acum. Infrastructura si servicii turistice destul de slabe, din pacate.
  • Pestera e frumoasa, pacat de taranii care sunt acolo... Luandu-ne dupa lege, nu au voie sa bage cate 5 grupuri acolo deodata. A fost o jale. Ghidul nostru era nepasator, nici nu avea masca si spunea ca nu ii e lui frica de "Covizi". Alt ghid ne ameninta ca vine cu grupul lui de 50 de vizitatori peste noi... Oamenii se bagau unii in altii ca oile si nu se respecta absolut nicio regula. Ar trebui sa le faca cineva o plangere.
  • Programul de lucru 10:00-17:00 în plină vara. Nu am găsit programul de vizitare, decât undeva pe website, scris minuscul. Că să se cunoască: este o peșteră industrializată, intrarea se face printr-un bar și ieșirea prin altă parte, unde sunt întâmpinați vizitatorii cu multe tarabe de suveniruri pe poteca de coborâre. Eu unul nu am apucat sa intru :(

Intrare cu plată

30 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 10:00 - 17:00
  • Luni Închis
  • Marți 10:00 - 17:00
  • Miercuri 10:00 - 17:00
  • Joi 10:00 - 17:00
  • Vineri 10:00 - 17:00
  • Sâmbătă 10:00 - 17:00

Adresă și contact:

 sat Chișcău, com. Pietroasa, jud. Bihor

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Crișana:

Iți recomandăm în Bihor următoarele locații :

Moara cu apă din Roșia

Moara cu apă din Roșia

Moara cu apă din Roșia se numără printre puținele mori care încă mai sunt în stare funcțională din județul Bihor.

Muzeul Țării Crișurilor

Muzeul Țării Crișurilor

Muzeul Țării Crișurilor este unul dintre cele mai importante centre culturale ale județului Bihor.

Rezervația naturală Groapa Ruginoasa-Valea Seacă

Rezervația naturală Groapa Ruginoasa-Valea Seacă

Rezervația naturală Groapa Ruginoasa-Valea Seacă este o altă destinație-fenomen de pe plaiul bihorean și al țării.

Casa Darvas-La Roche

Casa Darvas-La Roche

Casa Darvas-La Roche din Oradea este o altă clădire care este reprezentativă pentru stilul secession vienez.

Șirul canonicilor

Șirul canonicilor

Șirul canonicilor se află și el pe lista obiectivelor musai de văzut din oraș.

Iți recomandăm în Arad următoarele locații :

Muzeul memorial Ioan Slavici

Muzeul memorial Ioan Slavici

Muzeul memorial „Ioan Slavici” (1848-1925) se află în localitatea Șiria, pe plaiurile natale ale cunoscutului scriitor arădean.

Parcul Natural Lunca Mureșului

Parcul Natural Lunca Mureșului

Parcul Natural Lunca Mureșului e una dintre cele mai cunocute destinații și rezervații naturale ale județului Arad.

Satul de Vacanță Căsoaia

Satul de Vacanță Căsoaia

Satul de Vacanță Căsoaia e un loc potrivit pentru o mică escapadă din tumultul orașului.

Castelul Regal din Săvârșin

Castelul Regal din Săvârșin

Castelul Regal din Săvârșin este poate unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice datorită familiei regale a României.

Muzeul Cofetăriei Ioan Gui

Muzeul Cofetăriei Ioan Gui

Muzeul Cofetăriei „Ioan Gui” este cel mai îndrăgit, aromat și dulce muzeu din țară.

Catedrala Ortodoxă Veche

Catedrala Ortodoxă Veche

Catedrala Ortodoxă Veche din Arad este un edificiu religios reprezentativ pentru stilul arhitectural neo-baroc.