înapoi

Biserica Evanghelică din Bistrița

Biserica Evanghelică din Bistrița este considerată a fi unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului. Are cel mai înalt turn medieval din țară, de 75 de metri, care e și atracția de rezistență a obiectivului. În 2008, din cauza unor copii care se jucau cu niște chibrituri în apropiere, acesta a luat foc și s-a stârnit un adevărat incendiu. Însă cu eforturile sașilor din diasporă, ale Bisericii Evanghelice și ale primăriei s-au strâns banii necesari pentru renovarea lui, a bolților și a structurii de rezistență. Din 2012 a fost redeschis vizitatorilor care, de data asta, au și un lift pus la dispoziție pentru a urca în turn. De asemenea, trebuie amintit că e singurul turn de biserică din Europa unde se poate ajunge cu ajutorul liftului. Dat fiind faptul că anual e vizitată de mii de turiști e în plan renovarea bisericii pentru a fi integral pusă la punct. Din acest motiv a fost înaintat un proiect european în această direcție, care a fost și aprobat.

Monumentul istoric de arhitectură gotică spre stilul renascentist merită să fie vizitat și te îndemn și pe tine să o faci!

Adaugi "Biserica Evanghelică din Bistrița " în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Bistrița-Năsăud?
Reviews
 • Din pacate este in renovare si nu poate fi vizitata decat din exterior. Langa biserica, se afla un centru de informare turistic, unde vezi gasi harti ale orasului si un domn care va va ajuta in orice doriti in materie de turism.
 • Biserica Evanghelică este o catedrală in adevăratul sens al cuvântului, una din acele catedrale gotice mari ale Europei. A fost construită o perioadă îndelungată, începând cu secolul XIV. In copilărie și adolescență veneam aici la concerte de orgă, susținute de organiști din toată țara, și sper din suflet ca tradiția asta să fie reluată, pentru că aceste concerte te transportau în alt timp. Catedrala este in restaurare, ceea ce se poate vizita acum este platforma din turn, care îți taie răsuflarea prin panoramele pe care le oferă asupra întregului oraș. Nu cred să existe un alt monument care să se identifice mai bine cu istoria orașului, și cu destinul lui.
 • Se poate urac cu liftul până in turn si de acolo puteti avea o priveliste panoramica asupra orașului
 • Este biserica reprezentativa pentru Municipiul Bistrița. Este o construcție în stil gotic cu un turn înalt de 75 de metri. Biserica a suferit un incendiu 2008. Astăzi încă este în renovare, totuși turnul se poate vizita accesul fiind ușor datorita unui lift instalat în interiorul turnului.
 • Din păcate biserica este în renovare, dar am avut plăcerea să urcăm în turn de unde am putut admira o panoramă superbă a orașului. Personalul foarte amabil și atent. Mulțumim mult.

Intrare cu plată

10 lei/persoană
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 10:00 - 18:00
 • Luni Închis
 • Marți Închis
 • Miercuri 10:00 - 18:00
 • Joi 10:00 - 18:00
 • Vineri 10:00 - 18:00
 • Sâmbătă 10:00 - 18:00
* Între orele 13.30-14.00 este pauză.

Adresă și contact:

Piața Centrală, mun. Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.