- 5 lei- elevi, studenți, pensionari
Biserica Evanghelică din Bistrița este considerată a fi unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului. Are cel mai înalt turn medieval din țară, de 75 de metri, care e și atracția de rezistență a obiectivului. În 2008, din cauza unor copii care se jucau cu niște chibrituri în apropiere, acesta a luat foc și s-a stârnit un adevărat incendiu. Însă cu eforturile sașilor din diasporă, ale Bisericii Evanghelice și ale primăriei s-au strâns banii necesari pentru renovarea lui, a bolților și a structurii de rezistență. Din 2012 a fost redeschis vizitatorilor care, de data asta, au și un lift pus la dispoziție pentru a urca în turn. De asemenea, trebuie amintit că e singurul turn de biserică din Europa unde se poate ajunge cu ajutorul liftului. Dat fiind faptul că anual e vizitată de mii de turiști e în plan renovarea bisericii pentru a fi integral pusă la punct. Din acest motiv a fost înaintat un proiect european în această direcție, care a fost și aprobat.
Monumentul istoric de arhitectură gotică spre stilul renascentist merită să fie vizitat și te îndemn și pe tine să o faci!
Intrare cu plată
10 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
Piața Centrală, mun. Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud
Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.