- 3 lei- elevi, studenți
Parcul Național Călimani se întinde pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud și pe încă alte trei: Mureș, Suceava și Harghita. În 1975 se propune pentru prima dată înființarea parcului, în anul 2000 este oficializată ideea și abia în anul 2003 aria este declarată ca fiind protejată prin lege. Suprafața parcului depășește cu un pic suprafața de 24.000 de hectare și cuprinde trei rezervații: Rezervația Științifică de Jnepeniș cu zâmbru (arbori de conifere), care e cea mai întinsă, Lacul Iezer din Călimani și Rezervația geologică „12 Apostoli”, care are și o potecă tematică. Unicitatea acestuia vine din prezența numeroșilor munți vulcanici, a rezervațiilor și a celui mai mare crater vulcanic de la noi din țară. Acesta are un diametru de aproximatic 10 kilometri și este stins. Munții Călimani se numără printre cei mai înalți din România, aparținând de Carpații Orientali. Altitudinea maximă o atinge în Vârful Pietrosul, de 2100 metri.
Cu peisaje muntoase aparte, nu trebuie să ratezi să-ți planifici și tu o călătorie în parcul Călimani!
Intrare cu plată
6 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Centrul de vizitare al Parcului se află în satul Șaru Dornei din jud. Suceava.
Adresă și contact:
sat Bistrița Bârgăului, com. Bistrița Bârgăului, jud. Bistrița-Năsăud
Email:
calimanipark@gmail.comWebsite:
http://www.calimani.roContactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.