Parcul Național Munții Rodnei se află pe teritoriul județelor Maramureș și Bistrița-Năsăud. Este un alt parc important și cu munți înalți din Carpații Orientali. Altitudinea cea mai înaltă o regăsim tot într-un vârf Pietrosu, doar că de acestă dată fiind al Rodnei, cu 2303 metri înălțime. Se numără printre locurile cu cele mai fascinante, pitorești și încântătoare peisaje naturale, are peste 65 de lacuri glaciare, peșteri (cum ar fi Izvorul Tăușoarelor) și numeroase specii de păsări, animale sau plante protejate prin lege. Rezervația cea mai faimoasă este „Ineu- Lala”, datorită lacurilor glaciare Lala. Se întinde pe o suprafață e peste 46.000 de hectare și a fost înființat în anul 1990, împreună cu alte 12 parcuri naționale. Despre Munții Rodnei se spune că ar fi cei mai dificili și greu de străbătut, dar cu toate astea merită văzuți și admirați.
De aceea, planifică-ți și tu să îi vizitezi!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
sat Rodna, com. Rodna, jud. Bistrița-Năsăud
Email:
apnmr@bistrita.rosilva.roWebsite:
https://www.parcrodna.ro/Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.