înapoi

Pasul Tihuța

Pasul Tihuța, cunoscut și ca Pasul Bârgău, este zilnic străbătut de zeci sau mii de mașini, mai mari ori mai mici, cu oameni care călătoresc de voie sau de nevoie. Oricare dintre aceste variante ar fi, traseul este anevoios și dificil pentru șoferi. Trecătoarea se află la peste 1200 de metri altitudine și face legătura între cele două regiuni ale României, Moldova și Transilvania. Traseul cu pricina coincide cu DN17 și chiar dacă le dă emoții celor care-l parcurg, el se revanșează cu peisaje unice, atracții turistice și aer proaspăt. De asemenea, drumul faimos care trece prin Carpații Orientali adună parcă la taifas un trio al munților Călimani, Rodnei și ai Șuhardului. În zona pasului Tihuța îți stă la dispoziție și stațiunea Piatra Fântânele, unde în sezonul rece poți veni să schiezi. Iar obiectivul- cheie de aici îl constituie clădirea hotelului Castel Dracula, construit în perioada anilor '80 după descrierea din celebrul roman „Dracula”, scris de Bram Stoker. 

Dacă până acum nu ai ajuns pe aceste meleaguri, acum e timpul să o iei din loc!

Adaugi "Pasul Tihuța" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Bistrița-Năsăud?
Reviews
  • Am fost si noi sa vedem pasul tihuța și am zis sa mancam ceva dacă tot suntem în zona. Pensiunea pasul tihuța 1201 se remarca de departe printre locațiile zonei și deși avea câteva recenzii negative am zis sa ne incercam norocul și bine am ales. Peisajele sunt deosebite, iar experienta culinara nu a fost mai prejos. Am fost serviți de o domnișoară foarte amabila, simpatica, cu zâmbetul pe buze, care ne-a recomandat niște preparate foarte gustoase. Ne-a spus ca ne poate schimba sosurile (cel dulce-picant de ardei, foarte bun), ne-a sugerat cartofii rondele, salatele, ne-a adus tot ce am avut nevoie pe lângă preparate. Cantitate foarte mare, gătit perfect, gust excelent. Apoi tot la rugămintea noastră ne-a recomandat papanașii, scăldați în smântână și dulceață de afine, foarte buni și ei. Cum am nimerit și noi pe munte în pantaloni scurți și tricou s-a oferit și ne-a adus pături pufoase la toti 4. Nu se poate plăti cu cardul, dar fata ar fi fost dispusa sa ne dea contul ei și sa facem transfer bancar dacă nu am fi avut destui bani la noi. 👏 Felicitări ospătăriței! Exista parcare mare lângă pensiune, iar terasa oferă priveliști frumoase. Data viitoare incercam și cazarea. Recomand cu drag.
  • Am fost refuzat să fiu servit pe motiv că a plouat afară iar înăuntru nu au voie pentru că le era lene să șteargă o masă și un scaun dar banii pe parcare nu ia refuzat.
  • Mâncarea bună, servită rapid. Serviciul excelent. Minus pentru imposibilitatea plății cu cardul (cash only).
  • Mancare buna, portiile fiind chiar mari, iar preturile sunt decente. Merg cu placere de fiecare data
  • Priveliște minunata , aer curat și mâncare buna. Loc de relaxare după condus.
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

E58, com. Tiha Bârgăului, jud. Bistrița-Năsăud

    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.