- 2 lei- elevi, studenți, pensionari
Casa memorială „Nicolae Iorga” este un obiectiv turistic botoșănean, ce datează din secolul al XIX-lea și a fost construită în stil moldovenesc.
A fost inclusă în patrimoniul istoric național după ce în jurul anului 1990 a avut parte de un proces de restaurare și, ulterior, de conservare a clădirii.
Acesta este una dintre cele zece locuințe unde a trăit familia istoricului, deoarece de-a lungul timpului s-au tot mutat.
Deși nu este casa natală a lui Nicolae Iorga, aici domnește personalitatea lui, fiind profund impregnată în modul de organizare a muzeului de istorie în cinstea acestuia. Fotografiile, documentele, operele, manuscrisele, tablourile sau diversele obiecte ce au aparținut familiei redau atmosfera de odinioară a casei.
Așa că, propune-ți și tu să o vizitezi și să vezi unde a locuit unul dintre cei mai mari istorici, intelectuali și personalități politice ale țării!
Intrare cu plată
4 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
str. Nicolae Iorga nr. 14, orașul Botoșani, jud. Botoșani
Website:
https://muzeu.btlife.roContactează:
Vezi telefonBiserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.