înapoi

Mănăstirea Popăuți

Mănăstirea Popăuți poartă hramul „Sfântul Nicolae”, fiind una dintre numeroasele ctitorii ale domnitorului Ștefan cel Mare. Numele acesteia vine de la moșia domneasă pe care a fost construită spre finele secolului al XV-lea, în cunoscutul stil moldovenesc al vremii. Comoara mănăstirii este reprezentată de o parte din pictura interioară, ce datează din secolul al XV-lea. În această perioadă făcea parte dintr-un ansamblu fortificat, în cadrul căruia mai erau incluse un palat domnesc și o clopotniță. Pe la mijlocul secolului al XVIII-lea, în perioada domnitorului Constantin Racoviță, biserica devine mănăstire, unde viețuiește o obște de călugări și în prezent. Atât turnul clopotniței, cât și biserica sunt incluse în lista monumentelor istorice. De asemenea, de-a lungul timpului au mai fost reparate și reabilitate, ultimele lucrări de conservare având loc în jurul anilor 2000. 

Așa că, vino și tu să vizitezi acest obiectiv care încă mai poartă iz medieval!

Adaugi "Mănăstirea Popăuți" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Botoșani?
Reviews
  • Impresionant lăcaș de cult, cu spatii exterioare foarte bine întreținute, cu o istorie de secole; puțini știu (și eu mă numărăm printre ei, înainte de a o vizita) că această mănăstire a fost patronată de soția lui Ștefan cel Mare, doamna Maria și că este singura care nu a fost construită că prinos adus Domnului în urma unei bătălii (cum au fost ctitorite, de către marele domnitor, majoritatea locașurilor de cult moldovene).
  • O frumoasă și binecuvântată Mănăstire plină de har și de binecuvântare.
  • E superba locația.... doar că ar trebui un tarif mai mic pt copiii sub 12 ani care sunt însoțiți și de părinți... pentru ca aceștia vor face și consumatie
  • Atentie la programul de vizitare:7-11, 15-18
  • Biserica Sfantul Nicolae Domnesc Popauti, impreuna cu turnul clopotnita, s-au construit in anul 1496, in timpul domniei lui Stefan cel Mare si Sfant. In interior se pastreaza picturi originale.
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

str. Ştefan cel Mare nr. 41, orașul Botoşani, jud. Botoșani

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.