înapoi

Muzeul Județean Botoșani

Muzeul Județean Botoșani este adăpostit de o clădire înscrisă pe lista monumentelor istorice. Aceasta a funcționat ca Palat al Prefecturii până în anii '70, iar luna decembrie a anului 1977 a marcat momentul în care s-a deschis prima secție de istorie în cadrul acestuia. De aceea, și în prezent aici se află Muzeul de Istorie, care conservă o colecție generoasă și prețioasă de exponate. Printre acestea se numără și piese de patrimoniu, precum cele ce aparțin culturei Cucuteni. Expozițiile conțin obiecte din perioada celor mai vechi urme ale civilizației umane până în contemporaneitate. Planurile grandioasei clădiri au fost proiectate de către arhitectul român Petre Antonescu. Construcția palatului s-a desfășurat în perioada 1904-1913 și dispune de 17 săli. Muzeul Județean mai are șapte secții în subordine în afara acestei clădiri.

Pune-ți și tu în plan să vizitezi acest muzeu și, dacă timpul ți-e prieten, fă cunoștință cu toate secțiile acestuia!

Adaugi "Muzeul Județean Botoșani " în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Botoșani?
Reviews
  • Pentru pasionatii de muzee, aflati in trecere prin Botosani, e un loc ce merita vazut. Din nefericire, nu se mai pune accent pe aceste institutii si poate nu se mai intretin asa cum trebuie. Este interesant ca poti cunoaste un pic din istoria locurilor care au dat atatea personalitati marcante ale romanilor si asta la tarife convenabile si aproape si de alte zone de interes ale orasului.
  • Un muzeu interesant insa nu este întreținut. Exteriorul clădirii nu arata prea bine. În interior sunt câteva exponate ce merita a fi văzute. Din când în când se organizează și expoziții pe anumite teme cu obiecte adunate din alte muzee și prezentate sub un nume sonor. Azi, aceasta expoziție, era despre Ștefan cel Mare. A fost interesant sa aflu că numărul bisericilor și mănăstirilor construite in perioada domniei lui a fost cu mult mai mic decât zice legenda. Au fost în jur de 25 biserici în 47 ani de domnie, raportând la aproximativ 600 biserici construite in 45 ani de comunism..
  • Plăcut, amabil personalul!
  • Frumos si bine conservat
  • Clădirea cam neîngrijită, într-o zonă importantă a orașului Botoșani, iar în laterala dinspre bulevard sunt cam deși copacii ce acoperă clădirea, ar mai trebui tăiate din crengi. Ar putea face mult mai mult atât Primăria cât și Consiliul județean pentru renovarea și întreținerea unui simbol important al orașului, decât să "piardă" timpul și banii cetățenilor. De asemenea ar fi foarte util dacă s-ar pune în exterior lângă intrare și/sau prin zonă sau prin oraș unul sau mai multe panouri cu ce expoziții sunt în momentul actual, prețul unui bilet și orele de vizitare etc (cum sunt la Ateneul din Tătărași și Teatrul Național din Centrul Iașiului, de asemenea vizibile și prin Copou pe diverse panouri)- ar fi mult mai prietenos, ar promova turismul și ar impulsiona mai mult lumea să vină să viziteze muzeul.

Intrare cu plată

6 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 09:00 - 17:00
  • Luni Închis
  • Marți 09:00 - 17:00
  • Miercuri 09:00 - 17:00
  • Joi 09:00 - 17:00
  • Vineri 09:00 - 17:00
  • Sâmbătă 09:00 - 17:00

Adresă și contact:

 str. Unirii nr. 15, orașul Botoșani, jud. Botoșani

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.