înapoi

Mănăstirea Lacu Sărat

Mănăstirea Lacu Sărat poartă hramul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” (27 iulie) și este una dintre destinațiile cele mai cunoscute ale stațiunii cu același nume.

Edificată  în perioada 1996-1999, biserica din lemn a fost realizată în stil maramureșean, având o turlă ce măsoară 24 de metri înălțime. Chiar dacă nu este pictată, fiind înfrumusețată cu icoane, căldura lemnului îți liniștește privirea.

Sfintele moaște (ale Sfinților Dasie si Emilian de la Durostor, Nectarie de Eghina și Sofronie al Ierusalimului) sau cele nouă icoane ce datează din secolul al XIX-lea, dăinuie aici spre ajutor.

Se numără în rândul celor mai noi așezăminte monahale, aici ducându-și traiul o obște de maici. Locașul și întregul complex al mănăstirii se află într-un loc netulburat de agitația cotidiană, înconjurat de pădure și verdeață. Acest lucru aduce un beneficiu atât maicilor care lucrează de zor ca niște albine, cât și vizitatorilor sau bolnavilor de care acestea se îngrijesc în stațiune.

Așadar, vino să vezi și tu această mică oază de frumusețe și liniște!

Adaugi "Mănăstirea Lacu Sărat" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Brăila?
Reviews
  • Din pacate este singura locație din stațiunea Lacul Sărat unde este întreținută curătenia.
  • Un loc linistit... Vizitat de prea putina lume, dar totuși este bine ca se păstrează curata și cât de cât se întreține sa nu se deterioreze și sa ajungă ca toate celelalte atracții din tara asta.
  • O locație ce-ți merge la suflet.
  • La 5 km.de municipiul Braila,pe Dn 21(Braila-Slobozia),in statiunea La cu Sarat(cunoscuta dar si recunoscuta pentru namolul leac pentru trup) puteti gasi Manastirea cu hramul Sfantul Mare Mucenic Panteli mon,sfant ocrotitor si vindecator al bolnavilor.Manastirea si-a inceput existenta pe 27.07.1996,data la care s-a pus piatra de temelie.Pe 27. 07.1999 are loc sfintirea bisericii si a chiliilor manastirii.Biserica manastirii este din lemn,in stil maramuresean,turla clopotnitei inaltandu-se maiestuoasa la 24 metri.Biserica are in custodie 9 icoa- ne din secolul XIX. Va asteptam si va asteapta cu drag.
  • Lacasul este unul din locurile mele de suflet. Revin cu drag de fiecare data. Pentru cei ce au nevoie de putina liniste sau au nevoie sa stea singuri cu propriile ganduri si sa se roage, acesta este locul potrivit. Cand intri aici, deja simti ca nu mai exista rau in lume. Este un loc pe care il voi vizita de fiecare data cand voi avea ocazia.
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 08:00 - 20:00
  • Luni 08:00 - 20:00
  • Marți 08:00 - 20:00
  • Miercuri 08:00 - 20:00
  • Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

 aleea Mănăstirii nr. 3, stațiunea Lacu Sărat, com. Chișcani, jud. Brăila

    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.