Conacul Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus datează de pe la mijlocul secolului al XVII-lea.
Parcul Național Piatra Craiului este un alt exemplu de parc natural atrăgător și pitoresc.
Muzeul de Artă Braşov este găzduit de una dintre cele mai grandioase și elegante clădiri ale Brașovului, construită în stil neobaroc.
Castelul Bran este o destinație în jurul căreia s-au țesut atâtea povești și legende, încât ți-e greu ce să crezi și ce nu, datorită sau din cauza personalității istorice Vlad Țepeș.
Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus e foarte cunoscută mai ales pentru faptul că aici a fost stareț renumitul părinte Arsenie Boca (1940-1944).
Muzeul de Etnografie din Brașov a luat naștere din dorința a cinci colecționari sași de aici, care pe la 1908 au înființat Muzeul Asociaţiei Colecţionarilor Braşoveni.
Culoarul Rucăr-Bran este o trecătoare veche, încă de pe vremea dacilor, care e și loc de întâlnire pentru Munții Leaota, Bucegi, Iezer-Păpușa și Piatra Craiului, ce fac parte din Carpații Meridionali.
Biserica Neagră este un alt așezământ evanghelic brașovean foarte cunoscut.
Biserica Evanghelică Fortificată din Prejmer este una dintre cele mai renumite biserici evanghelice din țară și din estul Europei, fiind singura care e îngrădită de ziduri fortificate, lucru întâlnit numai la o cetate medievală.
Satul Moieciu de Sus este una dintre cele mai cunoscute localități rurale ardelenești, care atrage o mulțime de vizitatori, inclusiv de peste hotare.