- 5 lei- elevi/studenți
Biserica Evanghelică Fortificată din Prejmer este una dintre cele mai renumite biserici evanghelice din țară și din estul Europei, fiind singura care e îngrădită de ziduri fortificate, lucru întâlnit numai la o cetate medievală. A fost inclusă în patrimoniul UNESCO (în anul 1999) și chiar în Ghidul Verde Michelin, fiind singura destinație din România care a primit trei stele. Datează din secolul al XIII-lea și, cavalerii teutoni fiind cei care i-au pus bazele. De-a lungul timpului i s-au făcut modificări, până ce s-a ajuns la forma pe care o putem observa astăzi. La două secole după construirea bisericii, în jurul ei s-au ridicat zidurile, ce aveau rolul de a o apăra, dezvoltându-se în același timp și o comunitate de țărani care se refugiau aici în cazul atacurilor dușmane. De aceea, școala sau cele peste 250 de camere sunt o dovadă în acest sens. În biserică se mai oficiază și în prezent slujbe, lucru care e uimitor. O sigură dată a suferit, când inamicul a venit ca „prieten”, iar când a pătruns înăuntru a atacat.
Planifică-ți și tu să vizitezi această biserică și să faci cunoștință cu „cetatea” care nu a fost niciodată învinsă în lupte.
Intrare cu plată
10 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
str. Mare nr. 2, sat Prejmer, com. Prejmer, jud. Brașov
Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.