- 6 lei- studenți
- 3 lei- elevi
- 12 lei- concerte
- 30 lei- ghidaj
Biserica Neagră este un alt așezământ evanghelic brașovean foarte cunoscut. Deși construirea acesteia începe spre sfârșitul secolului al XIV-lea, a trebuit să treacă prin multe intemperii ale naturii, cât și ale contextului politic vremurilor din Evul Mediu până să fie terminată. Astfel că, abia spre finele secolului următor se încheie lucrările, având hramul Sfintei Maria. Afectată adesea de cutremure, catastrofa care-i aduce și numele de „neagră”, este incendiul devastator de pe 21 aprilie 1689. Lucrările de renovare se finalizează în 2001 și a rămas în continuare un obiectiv de mare importanță. Este unul dintre simbolurile Brașovului și atrage foarte mulți turiști, atât de pe plan național, dar mai ales internațional. Nu doar pentru că e cea mai mare și reprezentativă biserică a stilului gotic din partea de sud-est a Europei, dar și pentru concertele de orgă ce se organizează aici. Acustica este foarte bună și vin invitați inclusiv de peste hotare pentru a le susține. Acest lucru este o altă ocazie- magnet atât pentru cei din oraș, cât și pentru turiști care vin special pentru evenimente.
Așa că, include și tu acest obiectiv pe listă și vino să îl vizitezi!
Intrare cu plată
10 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Programul de iarnă: Marţi până sâmbătă: 10- 16 Duminică: 12- 16 Luni închis
Adresă și contact:
str. Curtea Johannes Honterus nr. 2, orașul Brașov, jud. Brașov
Email:
info@biserica-neagra.roWebsite:
http://www.honterusgemeinde.roContactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.