înapoi

Castelul Bran

Castelul Bran este o destinație în jurul căreia s-au țesut atâtea povești și legende, încât ți-e greu ce să crezi și ce nu, datorită sau din cauza personalității istorice Vlad Țepeș. Imaginea lui a fost deformată în urma tuturor acestora, plus a cărții lui Bram Stoker. Totuși, pentru majoritatea vizitatorilor reprezintă motivul principal pentru care vin aici. Datează de peste șase secole, însă istoria lui începe și mai devreme. În 1211 cavalerii teutoni construiau o fortăreață, dar abia în 1377 brașovenii primesc acordul regelui maghiar, Ludovic I de Anjou, de a ridica un castel. În 1388 se finalizează lucrările, fiind așezat la o înălțime de 60 de metri pe o stâncă. După ce a trecut prin multe de-a lungul istoriei, în 1920 este donat reginei Maria a României, în urma înfătuirii Marii Uniri de la 1918. După moartea acesteia, îi revine fiicei sale, prințesa Ileana, dar este naționalizat de regimul comunist și lăsat de izbeliște. Abia după ce a fost retrocedat în 2006 de fiul acesteia și moștenitorul actual, arhiducele Domic de Habsburg, castelul a renăscut.

Adaugă-l în planul tău și vino să-l vezi!

Adaugi "Castelul Bran" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Brasov?
Reviews
 • Pe timp de restrictii din cauza Covid19 este mult prea aglomerat. Nu l-am putut vizita, se statea 2-3 ore la coada pentru vizita si nu cred ca merita atata timp pierdut. Iar pretul mi se pare mult prea mare. In curte e destul de aranjat dar se poate si mai bine. Drumul de la Predeal pana la Bran este EXTREM de aglomerat, am facut aproape doua (2) ore pe cativa km!! De evitat pe timp de restrictii si in weekend! P.S. - fiti atenti pe unde mancati pt ca terasele din zona castelului, desi arata ok, au poate cea mai proasta mancare din Ro!!!
 • Merită vizitat măcar o data în viață. Față de alte castele/cetăți arată foarte bine, fiind întreținut așa cum trebuie. Nu vă obliga nimeni să vizitați camera de tortură și liftul de care zice toată lumea. Castelul are farmecul și frumusețea lui, și fără cele doua componente. Personalul, am stat în jur de 15-20 de minute la coada, Într-o zi de luni. Totul a mers repede.
 • Prea scump biletul. Castelul îi ok, nu prea multe de văzut..unele camere sunt goale...uși închise... Dacă e pentru prima dată îi ok, dar pentru cei 45 de lei nu se merita sa îl mai vizitezi și a doua oară. Cred ca 20-25 lei erau destul pentru ce vezi. La coadă am stat relativ 30-45 minute (ora 10 dimineața)
 • Biletul de intrare este scump.Personal amabil dar nu descria ceea ce vizitam,trebuia să stai sa citești ceea ce nu reușești din cauza ca erau ați vizitatori și trebuie să lași cât mai repede încăperea. Ar fi fost mai interesant dacă ar fi fost viva voce descrierea istoriei.In rest castelul este întreținut bine, interesant, ai ce vedea , merită văzută!😍
 • Castelul e frumos, însă nu ar strica sa fie mai informativ traseul. Sunt foarte multe exponate fără descriere, nici măcar nu știi dacă au valoare istorica sau sunt doar recuzite. Partea ce tine de "castelul groazei" mi se pare prea comerciala. Un alt minus e ca personalul a fost în număr mic, nu prea a avut cine sa impuna respectarea regulilor de distanțare, uneori devenea haotic.

Intrare cu plată

40 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

cu plată

Program:

 • Duminică 09:00 - 18:00
 • Luni 12:00 - 18:00
 • Marți 09:00 - 18:00
 • Miercuri 09:00 - 18:00
 • Joi 09:00 - 18:00
 • Vineri 09:00 - 18:00
 • Sâmbătă 09:00 - 18:00
*

Programul de iarnă: Luni: 12 - 16 Marți–Duminică: 9 - 16 Ultima intrare: 16

Adresă și contact:

str. Traian Moșoiu nr. 24, sat Bran, com. Bran, jud. Brașov

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.