- 6 lei-elevi/studenți
Cetatea Râșnov te provoacă să faci un mic efort fizic până la ea, fiind situată pe un deal. Dar asta pentru a-i putea admira și mai mult frumusețea și tainele pe care le-a dosit bine. Deși prima atestare documentară e din 1335, se spune că aceasta ar data, de fapt, de pe la începutul secolului al XIII-lea și că ar fi fost ridicată din lemn pe vremea când teutonii erau în Țara Bârsei. Abia după aceea s-ar fi construit actuala cetate din piatră, cu scop de apărare împotriva atacurilor tătarilor. Burgul (castel/cetate medievală fortificată) din Râșnov a fost pentru o vreme platoul preferat de filmare al lui Sergiu Nicolaescu. Aici s-au turnat filmele istorice „Dacii” și „Nemuritorii”, unde au jucat mari actori români (Amza Pellea, Gheorghe Dinică, Jean Constantin sau Gina Patrichi).
În 2010 s-au terminat renovările și turiștii, așa că te poți bucura de una dintre cele mai bine păstrate și îngrijite cetăți medievale transilvănene, mai ales dacă îți plănuiești să o vizitezi cât mai curând!
Intrare cu plată
12 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
str. Cetății nr. 17, orașul Râșnov, jud. Brașov
Email:
rasnov.cetate@gmail.comWebsite:
http://www.rasnov-turism.roContactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.