Culoarul Rucăr-Bran este o trecătoare veche, încă de pe vremea dacilor, care e și loc de întâlnire pentru Munții Leaota, Bucegi, Iezer-Păpușa și Piatra Craiului, ce fac parte din Carpații Meridionali.
Pe lângă faptul că deține frumuseți și peisaje naturale fără de seamăn, de-a lungul acestuia întâlnim și diverse obiective culturale importante, precum Castelul Bran.
De asemenea, culoarul leagă cele două mari regiuni, Transilvania cu Muntenia. În trecut, drumul era foarte des parcurs de negustori care făceau comerț. Deși acum este asfaltat, serpentinele și priveliștile parcă mai poartă aerul de odinioară plin de povești și legende despre comercianții care veneau de la Brașov spre Câmpulung Muscel sau invers.
Trecătoarea are circa 22 de kilometri și atinge altitudinea maximă de 1.254 de metri.
De la frumusețile rurale ale satelor, la spiritul medieval al castelelor, al aerului proaspăt și curat al naturii, până la sericiile de lux ale unităților de cazare, toate-ți stau la dispoziție.
Bucură-te și tu de ele, planificându-ți o călătorie aici!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
acces de pe DN nr. 73, com. Fundata, jud. Brașov
Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.