înapoi

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus e foarte cunoscută mai ales pentru faptul că aici a fost stareț renumitul părinte Arsenie Boca (1940-1944). De asemenea, locașul s-a bucurat și de prezența unui alt mare duhovnic român, Teofil Părăian. Deși a avut parte de o istorie zbuciumată, locașul parcă a fost ridicat din propria-i cenușă și ruină, apoi restaurat la statutul care i se cuvenea de drept. Prima dată, prin anul 1657, din dorința vornicului Preda Brâncoveanu se construia o biserică de lemn, care urma să fie transformată în mănăstire din piatră de însuși domnitorul Constantin Brâncoveanu, primul ctitor, între 1696-1707. După ce acesta este decapitat de turci împreună cu cei patru fii și sfetnicul său, pe 16 august 1714, începe o perioadă grea. În 1785 generalul habsburg Preiss profită de ocazie și distruge tot. Abia după aproape un secol și jumătate este restaurată, fiind sfințită în 1946 în prezența regelui Mihai I, al doilea ctitor.

Poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului” (15 august) și merită să treci și tu pe aici!

Adaugi "Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Brasov?
Reviews
  • O manastire foarte frumoasa, bine îngrijită si situata intr-un loc minunat. Trecerea prin zona fără a vizita acest lăcaș înseamnă o pierdere: frumusețe, liniște, încărcarea "bateriilor" si cunoașterea frumuseților locului sau mai bine zis a locurilor minunate existente în tara. La aceasta manastire a fost stareț si părintele Arsenie Boca, in apropiere fiind si un izvor ce ii poarta numele. Drumul pana la aceasta manastire este foarte bun, iar privelistea este minunata fapt ce duce la uitarea tuturor grijilor. Recomand vizitarea.
  • Super frumos și îngrijit totul, este cea mai mare și frumoasă mănăstire văzută de mine. În jurul ei peisajul este deosebit, drumul până acolo e fantastic...este a doua oară în cinci ani când am fost acolo. Recomand vizitarea ei. Să mergeți și în spatele mănăstirii unde e un lac plin cu pești. Am aflat că Sâmbăta de Jos este statiune climaterică. Oricum sunt multe pensiuni pe acolo.
  • Un loc superb incarcat de istorie si spiritualitate. Desi am mai fost si in alti ani, anul acesta am descoperit lacul de o limpezime de cristal in care multimi de pesti inoata fara oprelisti. Un loc magic in care iti poti regasi linistea si te poti apropia de Dumnezeu.
  • O mănăstire deosebit de frumoasă, curată, cu spații verzi superb amenajate iar munți care o înconjoară îți taie respirația. Merită vizitată cel puțin o dată..!!! Picturile din biserica nouă si cea veche , icoanele și moaștele, te îți dau o stare de liniște sufletească și relaxare..!!!
  • O Mănăstire excepțională, care merită vizitată. Excepțională și Academia Culturală de aici. Am întâlnit aici Teologi cu o trăire la un foarte ridicat nivel de Conștiință, Oameni frumoși, calzi, generoși, Modele de trăire duhovnicească in ortodoxism.
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

DC nr. 79, sat Stațiunea Climaterică Sâmbăta, com. Sâmbăta de Sus, jud. Brașov

Website:

www.manastireabrancoveanu.ro

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.