- 2.5 lei- pensionari
- 1 leu- elevi/ studenți
- 5 lei- taxă audio ghid
- 17 lei- taxa foto
- 30 lei- taxa video
Muzeul de Artă Braşov este găzduit de una dintre cele mai grandioase și elegante clădiri ale Brașovului, construită în stil neobaroc. Acesta își împarte locul cu Muzeul de Etnografie, ambele putând fi vizitate pe același teritoriu. Aici sunt adunate la un loc peste 4.000 de lucrări și exponate semnificative de patrimoniu pentru arta transilvăneană a secolelor XVII și XX. În 1949 în cadrul Muzeului Regional se deschide o secție dedicată artei, iar din anul următor se viziteazp prima expoziție permanentă de artă plastică la primul etaj din Casa Sfatului. Clădirea actuală datează din 1902 și a fost construită pentru Asociaţia Meseriaşilor din Braşov, dar începând cu anii '70 aceasta adăpostește cele două muzee. Apoi, din 1990 muzeul funcționează independent de Muzeul Județean Brașov. Pe lângă impresionantele opere de artă ale marelui pictor Nicolae Grigorescu, mai pot fi admirate și lucrări ale altor artiști de seamă, precum: Theodor Aman, Ştefan Luchian, Theordor Palady, Ştefan Popescu, Nicolae Tonitza, Octavian Băncilă, Iosif Iser, Ion Irimescu, Dimitrie Paciurea și mulți alții.
E locul unde poți respira arta, cât și unde poți participa la diverse manifestări culturale sau să îți planifici să vii să vizitezi și să admiri marile capodopere ale artiștilor noștri!
Intrare cu plată
5 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
bd. Eroilor nr. 21, orașul Brașov, jud. Brașov
Email:
muzeuldeartabrasov@gmail.comWebsite:
http://www.muzeulartabv.roContactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.