înapoi

Mănăstirea Antim

Mănăstirea Antim este un locaș cunoscut din capitală, care datează din secolul al XVIII-lea. Ridicată în „mahalaua popii lui Ivașco” (vechea denumire a cartierului), pe pământul donat de boierul Drăgușin Merișanu și fiul acestuia, Barbu. Dorința zidirii bisericii a venit după ce pe 5 februarie 1713 (de Sfânta Muceniță Agata) avusese o descoperire dumnezeiască. Și-a pus toată averea sa în slujba construirii așezământului de călugări, care va fi sfințit doi ani mai târziu, pe 20 iulie. Cele două planuri ale mănăstirii (pe hârtie și pergament ) au fost realizate de mâna mitropolitului Antim, ambele fiind păstrate până în prezent. De asemenea, catapeteasma din piatră, ușa din stejar de la intrarea bisericii, alături de cinci icoane au fost lucrate tot de acesta. Poartă trei hramuri: „Duminica Tuturor Sfinților”, „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” (27 septembrie) și „Sfânta Filofteia” (7 decembrie). În 1927 devine parohie de mir, dar în 1937 este reînființată mănăstirea. Aici mai funcționează Biblioteca Sfântului Sinod și o parte din Administrația Patriarhiei, fiind reședința episcopilor vicari patriarhali.

Așadar, vino și tu să o descoperi, adăugând-o în planul de călătorie!

30min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 08:00 - 20:00
  • Luni 08:00 - 20:00
  • Marți 08:00 - 20:00
  • Miercuri 08:00 - 20:00
  • Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

str. Antim nr. 29, sector 5, mun. București

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.