înapoi

Muzeul Militar Național

Muzeul Militar Național poartă numele Regelui Ferdinand I, datorită căruia a și luat ființă printr-un decret semnat de Majestatea Sa în iarna anului 1923.

Din acest motiv este una dintre instituțiile care au beneficiat de atenția Casei Regale de-a lungul timpului.

Inițiativa înființării unui astfel de muzeu a existat încă din vremea lui Alexandru Ioan Cuza, când ceea ce nu mai foloseau soldații era conservat în Arsenalul Armatei. Ulterior, în perioada Regelui Carol I a fost deschis un muzeu al artileriei în anul 1893, lucru care a determinat cu ușurință pasul creării Muzeului Militar.

Pe parcursul anilor a avut de suferit de pe urma cutremurelor, incendiilor sau a celor două Războaie Mondiale, fapt pentru care două decenii a fost închis. În 1957 este reinaugurat și în 1985 se mută în actualul sediu.

Denumirea din prezent a primit-o după 1989.

În cadrul acestuia funcționează două colecții principale: Armament alb și de foc, alături de colecția de Machete, iar patrimoniul depășește 300.000 de exponate.

Are filiale în orașele: Iași, Oradea și Constanța, așa că, e timpul să-ți propui să-l vizitezi și tu!

Adaugi "Muzeul Militar Național" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din București?
Reviews
 • O carte de istorie din anii '60. Nimic modern, nimic interactiv, nimic tangibil. Paznici morocănoși. Exponate destul de interesante, nepuse în valoare. Pentru România e ok, în rest e la mare distanta de orice muzeu din zona EU.
 • O bucată interesanta de istorie. Copiii au fost încântați, în special băiatul. Singura supărare, pavilionul în aer liber nu se poate vizita. Păcat. Încă o problema, daca cumva ai nevoie la toaleta, gen cum au avut nevoie copiii, având sub 7 ani amândoi, trebuie sa te întorci practic din drum, oriunde ai fi in timpul vizitei, pentru baia de afara. Pierzi timp, te agiți cam aiurea. Altfel, muzeul chiar este f. Ok. Mai ales dacă ți-a plăcut puțin istoria...
 • Un munte de valoare prezentate intr-un mod demn de anii 70.
 • Foarte frumos , păcat că se poate vizita doar parțial !
 • O colecție surprinzătoare ce merită taxa de vizitare (poți vedea primul avion cu reacție din lume - "Coandă 1910", modulul ars de la coborârea în atmosferă, cu care a aterizat cosmonautul Prunariu, tancuri Renault din 1915, trăsuri și sănii regale ale familiei Hohenzolern, fotografii cu eroi români văzuți în Afghanistan etc). Muzeul e fondat din 1923 și se vede că s-au investit fonduri serioase în el de-a lungul timpului: săli mari de marmură, hărți gigantice din lemn de trandafir... Totul are un iz interbelic combinat cu un iz comunist - o savoare mai rară. Din păcate, muzeul e cam gol și cred că nu își face destulă reclamă. Pavilioanele exterioare sunt neizolate și neîncălzite, personalul e drăguț, dar plictisit ( e pustiu acolo, dar sunt dornici de interacțiune). Sunt scări peste tot, e cam greu să cari un căruț de copil după tine și nu există rampe sau lifturi (aviz oamenilor cu handicap locomotor - dar pavilioanele exterioare sunt la nivelul solului și acolo se află colecția aeronautică ;) ). Per total, mi-a plăcut mult și fiind așa gol, nu ne-am panicat dacă bebe plângea din toți rărunchii cât noi studiam coifurile dacice sau puștile de pe vremea lui Vladimirescu (încrustate frumos cu sidef).

Intrare cu plată

20 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

 • Duminică 09:00 - 17:00
 • Luni Închis
 • Marți Închis
 • Miercuri 09:00 - 17:00
 • Joi 09:00 - 17:00
 • Vineri 09:00 - 17:00
 • Sâmbătă 09:00 - 17:00
*

Casa de bilete se închide la ora 16.

Adresă și contact:

str. Mircea Vulcănescu nr. 125-127, sector 1, mun. București

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.