- 10 lei- pensionari
- 5 lei- studenți
- 100 lei- ghidaj în limba română
- 200 lei- ghidaj în limba engleză
- 10 lei- taxa foto
- 1240 lei/h- taxa foto profesioniști
- 2480 lei/h- taxa video profesioniști
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este un obiectiv care e imposibil de ratat din București.
A luat ființă în toamna anului 1834, din dorința fratelui domnitorului Alexandru Ghica, banul Mihalache. Acesta era pasionat de pictură, arheologie, numismatică, fapt pentru care a fondat „Muzeul Național de Antichități”.
Din anul 1908 s-a mutat în actualul sediu grandios, iar de la monede, antichități și timide colecții de minerale, fosile și câteva animale împănate, ajunge ca în decursul timpului să dețină peste 2.000.000 de piese expuse din spectrul istoriei naturale. Acestea se pot vizita în cadrul a opt colecții și secții: geologie și mineralogie, paleontologie, anatomie comparată, etnografie și antropologie, vertebrate, nevertebrate, entomologie și colecții științifice.
Grigore Antipa (1867-1944) a fost un botoșănean savant renumit într-ale biologiei și alte domenii similare. Datorită lui muzeul arată astfel, punând bazele noului sediu, modernizând, reorganizând și îmbogățind patrimoniul valoroasei instituții pe care a condus-o jumătate de secol până la moartea sa. Însă încă din 1933 muzeul îi poartă numele fiindcă așa hotărâse Regele Carol al II-lea.
Așadar, adaugă-l imediat în plan și vizitează-l!
Intrare cu plată
20 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*60
Program:
Ultima intrare: ora 19.
Adresă și contact:
șos. Kiseleff nr. 1, sector 1, mun. București
Email:
info@antipa.roWebsite:
https://antipa.roContactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.