înapoi

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului sau Casa Poporului e una dintre cele mai consacrate clădiri ale capitalei, reprezentativă pentru perioada regimului comunist.

Prima inițiativă a construirii unui astfel de edificiu i-a aparținut lui Carol al II-lea, care își dorea un sediu pentru Camera Deputaților în jurul anilor 1930.

În anii 1978-1979 proiectul a fost câștigat de o tânără arhitectă, Anca Petrescu.

Lucrările au început în vara anului 1984, unde pe parcurs au lucrat 20.000 de muncitori (dintre care circa 20 și-au pierdut viața), fiind coordonați de peste 500 de arhitecți.

Un lucru puțin știut e că Nicolae Ceaușescu obișnuia ca în fiecare sâmbătă să viziteze șantierul. Însă, dat fiind că acesta a fost întrerupt în 1989, vechiul conducător nu a mai apucat să vadă edificiul finalizat din 1996.

Se întinde pe 600 de hectare, are 86 de metri înălțime (clădirea din mijloc), 270 de metri lungime și 245 de metri lățime.

Deși inițial a fost proiectată pentru a simboliza comunismul și universul socialist, în prezent adăpostește instituțiile democratice esențiale ale țării: Camera Deputaţilor, Senatul, Consiliul Legislativ, Curtea Constituţională, plus Centrul Internaţional de Conferinţe.

 

Așadar, vizitează-l și tu!

Adaugi "Palatul Parlamentului" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din București?
Reviews
 • O constructie Mare pt un popor mic, in care respira mareția si luxul si care -potrivit profetului indian Sundar Singh - va deveni Casa POPOARELOR , dupa ce va veni vremea cu ..."o turma si un pastor"... Unul dintre obiectivele turistice in Bucuresti pentru orice turist străin..." A must VISIT in Romania"!
 • Locație superbă! Probabil, unică în lume! Imensă, grandioasă... Totul la superlativ!
 • Nu este la fel de frumos ca in pozele de pe social media dar merita vizitat!
 • Palatul Parlamentului din București, România(cunoscut înainte de revoluție sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ realizat în spiritul arhitecturiirealist socialiste.Are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, si cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume. Clădirea PalatuluiParlamentului se află situată în partea centrală a Bucureștiului (sector 5), pe locul care astăzi se cheamă Dealul Arsenalului, încadrat de strada Izvor la vest și nord-vest, Bulevardul Națiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertății la est și Calea 13 Septembrie la sud. Aceasta se află la 10 minute distanță de Piața Unirii și 20 de minute de Gara de Nord (cu autobuzul 123). Dealul pe care se află astăzi Palatul Parlamentului este în general o creație a naturii, având o înălțime inițială de 18 m, dar partea dinspre Bulevardul Libertății este înălțată în mod artificial. Se află pe locul 2 în lume la capitolul „cele mai costisitoare, lipsite de suces și rușinoase proiecte de arhictectură făcute vreodată", clasament realizat de cel mai vizitat site de arhitectură din lume, ArchDaily.Deși a costat și costă enorm în bani și suferință, 70% este nefolosită, mare parte nefiind structurată pentru nevoile indivizilor ci pentru dorințele megalomanice ale lui Ceaușescu, cultul personalității punându-și amprenta pe acest edificiu.
 • Particip ca expozant de multi ani de zile la targurile de nunti organizate de catre Mariage Fest; Nu am avut surprize neplacute; De retinut ca intrarea se face dupa scanarea corporala; uneori daca ai multe persoane inainte poate sa dureze ceva timp ...

Intrare cu plată

40 lei/persoană
1h30min

Timp mediu de vizitare

*90

Program:

 • Duminică 09:00 - 17:00
 • Luni 09:00 - 17:00
 • Marți 09:00 - 17:00
 • Miercuri 09:00 - 17:00
 • Joi 09:00 - 17:00
 • Vineri 09:00 - 17:00
 • Sâmbătă 09:00 - 17:00
*

Ultimul tur din cadrul programului de vară are loc la orele 16.30. Programul de iarnă (nov.-febr.): zilnic, între orele 10-16. Ultimul tur are loc la orele 15.30.

Adresă și contact:

str. Izvor nr. 2-4, sector 5, mun. București

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.