înapoi

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Povestea acestuia începe în secolul al XVIII-lea când domnitorul Alexandru Ipsilanti îi ceruse unui cișmigiu să construiască două cișmele în această zonă, unde era și un lac.

În decursul timpului numele locului i-a rămas Cișmigiu, apoi în 1830, la inițiativa generalului Pavel Kiseleff, devine grădină publică. Ulterior, după ce este înfrumusețată de un peisagist vienez în 1847, peste nouă ani este inaugurată.

Dacă Parcul Regele Mihai I (vechiul Herăstrău) este cel mai mare din capitală, Parcul Cișmigiu e cel mai vechi.

Era locul care aduna o anumită parte a societății înalte, impunând un regulament strict ce trebuia respectat de vizitatori.

Amenajat în stilul marilor grădini britanice, valsurile, taraful lui Anton Pann, întâlnirile luxoase și altele asemenea erau deja o obișnuință în perioada interbelică.

Parcul a fost martorul multor povești de dragoste, declarații și amintiri, care acum sunt pierdute pe alei sau în mireasma trandafirilor.

În orice caz, trebuie să vii și tu să-l vezi!

Adaugi "Parcul Cişmigiu" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 14 atracții turistice din București?
Reviews
  • Locul in sine face parte din copilaria mea. Candva aici pescuiam carasei.
  • Este cineva in stare sa se ocupe și de amenajarea sau mai bine spus de reamenajarea acestui parc emblematic. Arată deplorabil ! Rusine celor care îl administrează ! Rusine tuturor celor care au puterea de a transforma acest parc într-un obiectiv turistic important pentru București.
  • Liniștit, frumos, dar mai trebuie amenajat în continuare. Și....o parte din conaționali "corectați" cu privire la conduita, moralitate și păstrarea bunurilor publice.
  • Cel mai cochet Parc din București. Liniștit Îngrijit Înverzit Aerisit Alei late Terase OK Zona Păsări Lebede Rațe sălbatice Cocoși Găini OK pentru copii Loc de joaca ingrijit și Amenajat
  • Un parc neingrijit, murdar, bancile si aleile pline de gainat de la porumbei. Parea un parc parasit. Nu mai are stralucirea de altadata.
1h30min

Timp mediu de vizitare

*90

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

bd. Regina Elisabeta, sector 5, mun. București 

    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.

Mănăstirea Antim

Mănăstirea Antim

Mănăstirea Antim este un locaș cunoscut din capitală, care datează din secolul al XVIII-lea.