înapoi

Babele de la Ulmet

Babele de la Ulmet este numele popular dat de localnici unor trovanți uriași care pot fi observați cu ușurință în această localitate.

Dacă în comuna Lopătari sunt Focurile Vii, ei bine, în comuna Bozioru găsim „pietrele vii”. Dacă unele au forme comune (scaun, microfon, babe, etc.), unele dintre ele parcă-s din altă lume (extraterestră mai exact), semănând cu niște OZN-uri. Deși unele aspecte care țin de formele pe care le capătă, trovanții păstrează o parte de mister.

Pietroaiele care „mănâncă” nisip au un loc aparte în conștiința populară, fiind regăsite în multe dintre legende. Acestea susțin faptul că sunt aducătoare de bine și spor în casă ori că atunci când le atingi îți schimbă starea (asta dacă ai o pasă proastă) prin puterea extraordinară (miraculoasă) pe care o au.

Așa că, hai și tu să-i vezi! Și să nu te mire dacă în locul ghidului clasic vei vedea un copil care-ți va arăta calea și te va îndruma!

Adaugi "Babele de la Ulmet" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Buzău?
Reviews
  • Pietrele sunt absolut fascinante, prin forme si dispunere, imi pare rau ca pe ici colo sunt inscrisuri ale unor oameni fara minte si ceva mizerii aruncate la intamplare, drumul este pietruit si neconfortabil, dar peisajul este suberb de sus. E pacat ca romanii nu sunr in stare sa faca o sosea pana acolo, nu stiu sa atraga clientii cum fac strainii pt 2 pietre mai neinteresante decat acestea.
  • Se poate merge cu mașina până aproape pe destinație. Este o parcare la soseaua principala unde unii aleg să își lase mașină. De acolo până la trovanti mai e 1.5 km. Este o panta abrupta de urcat după care urmează un drum pietruit de țară. Cei care nu se încumeta sa meargă pe drumul de tara cu mașina, pot lăsa masina pe marginea drumului, cu toate că este destul de îngust. Cei care se incumeta, provocarea este doar când începe drumul pietruit. In rest, drumul este relativ ok. Se mai poate lăsa masina apoi în vreo 2 locuri, ultimul din ele fiind când se termină satul, la 500 m de intrarea în rezervatie. Drumul este in urcare, nici foarte greu, dar nici ușor. Biletul de intrare în rezervație este 5 lei adult, 3 lei elevi, pensionar și gratuit pentru copiii pana in 10 ani și persoane cu dizabilități. De la intrarea in rezervație, mai mergi vreo 50 m și urci niste scări. E ca și cum ai urca până la etajul 4-5. Apoi ajungi pe platou unde vei vedea trovantii.
  • Un loc special, ca multe altele din tara, dar, la fel ca multe alte locuri pline de...orice, de la mister la necunoscut, de la neasteptat la uimitor, s.a.m.d. nu e promovat, nu e "de interes"... Vom reveni, chiar dacă accesul este, cel puțin spus, greoi pe timp de ploaie(asa cum a fost acum).
  • O mini-iesire in natura intr-un loc frumos si mai putin cunoscut. Oamenii din zona amabili si prietenosi, locul conservat binisor. De vizitat.
  • Excepțional.indiferent ce legendă vă conduce la această locație, inarmati-vă cu răbdare pentru a urca pe platou si a merge si in varf în pădure. Pentru a va trezi interesul si mai mult luati in calcul următoarele: -legenda unui război spațial al unor extraterestrii - civilizația umană primitivă dinaintea lui Noe care prelucrau piatra si lemnul - pietrele cultivate care creșteau precum plantele - lăcaș de cult datorită alinierii pietrelor cu solstitiul de vară - curiozitate a naturii. Indiferent de motiv, merită efortul. Cand uscați vorbiti despre legende cu comerciantul de suveniruri. Este o enciclopedie. Iar pentru românii care ajung aici și pentru care spiritul dacic este viu, comercianții poate oferi si alte informatii. Drum bun și fericire
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

sat Ulmet, com. Bozioru, jud. Buzău

    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.