Babele de la Ulmet este numele popular dat de localnici unor trovanți uriași care pot fi observați cu ușurință în această localitate.
Dacă în comuna Lopătari sunt Focurile Vii, ei bine, în comuna Bozioru găsim „pietrele vii”. Dacă unele au forme comune (scaun, microfon, babe, etc.), unele dintre ele parcă-s din altă lume (extraterestră mai exact), semănând cu niște OZN-uri. Deși unele aspecte care țin de formele pe care le capătă, trovanții păstrează o parte de mister.
Pietroaiele care „mănâncă” nisip au un loc aparte în conștiința populară, fiind regăsite în multe dintre legende. Acestea susțin faptul că sunt aducătoare de bine și spor în casă ori că atunci când le atingi îți schimbă starea (asta dacă ai o pasă proastă) prin puterea extraordinară (miraculoasă) pe care o au.
Așa că, hai și tu să-i vezi! Și să nu te mire dacă în locul ghidului clasic vei vedea un copil care-ți va arăta calea și te va îndruma!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
sat Ulmet, com. Bozioru, jud. Buzău
Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.