înapoi

Cascada Cașoca (Pruncea)

Cascada Cașoca (Pruncea) este o altă atracție naturală a județului Buzău.

I s-a dus vestea de cea mai frumoasă cascadă de pe meleagurile buzoiene, iar valurile-i cad de la 17 metri înălțime.

Poartă numele râului Cașoca, pe care aceasta s-a format, și este consemantă documentar din secolul al XIV-lea.

Se află în apropierea barajului Siriu, fiind cunoscută și pentru legendarul haiduc Gheorghilaș (sau Gheorghelaș), ce a fost pandur pentru Tudor Vladimirescu. În mica peșteră din partea stângă a cascadei își ascundea ce agonisea de la boieri și era scăparea lui de fiecare dată când avea bătăi de cap cu potera. În cele din urmă se pare că ar fi murit din cauza boierului Macovei, care l-ar fi trădat, luându-i toată averea și omorându-l. A rămas profund întipărit în memoria populară, în cinstea lui fiind creată o baladă. În plus, sărbătoarea „Pe urme de baladă” din Gura Teghii din ultima duminică a lunii mai este ținută tot pentru haiduc. 

Așa că, mergi și tu să vizitezi legendara cascadă!

Adaugi "Cascada Cașoca (Pruncea)" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Buzău?
Reviews
 • Locul este frumos, dar prea accesibil, asta insemnand ca, mai ales la sfarsit de saptamana, veti intalni aici o mare de gura-casca veniti de peste tot cu masinile lor de sosea si pantofii lustruiti (sau cu toc - doamnele) pentru a termina tigara, berea adusa in papornita sau sandvisul si iaurtul, un selfie-obligatoriu cu cascada si puradeii si a lasa aici gunoiul pentru a pleca, mai usori, la urmatoarea atractie - locul de facut friptura si micii. Felicitari ranger-ului care se zbate in tacere pentru a pastra locul curat si decent!
 • Cascada in sine e frumoasa, liniste, sunt cateva mese unde poti sa stai, insa lipseste un drum complet asfaltat si eventual o terasa micuta in apropiere, eventual si cu ceva de mancare. E frumos, da cam nimic altceva de facut.
 • Indicatorul din soseaua principala spune ca sunt 4,5 km pana la cascada. Este fals! Sunt 6 km pana la cascada iar din cei 6 km numai 1 km si ceva este asfalt, restul este drum foarte prost cu piatra si gropi. Cascada este frumoasa, pacat de drumul pana acolo! Ca asa suntem noi, nu stim sa punem in valoare atatea frumuseti pe care le avem. Avem o tara foarte frumoasa! Cinci stele le-am acordat cascadei, celor din administratia locala zero stele!
 • Cascada este frumoasă, chiar daca nu este foarte înaltă! Nu înțeleg de ce mai mult de 80% din cei care ajung acolo folosesc mașina.....care provoacă praf și poluare! :(
 • Locatie foarte frumoasa, dar slab semnalizata, drum de acces cu prundis, desi foarte aglomerat in weekend. Ar trebui amenajat si asfaltat, eventual o taxa de vizitare. Superbe locuri in valea Siriului !
2h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

sat Cașoca, com. Siriu, jud. Buzău

  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.