înapoi

Complexul brâncovenesc Râmnicu Sărat

Complexul brâncovenesc de la Râmnicu Sărat cuprinde mai multe clădiri, precum Casa Domnească, Stăreția, chiliile și o biserică ce poartă hramul „Adormirii Maicii Domnului” (15 august).

Este unul dintre cele mai reprezentative obiective pentru ceea ce înseamnă stilul arhitectural brâncovenesc, cât și pentru turismul buzoian. Construirea acestuia s-a născut la inițiativa lui Mihai Cantacuzino, care era unchiul domnitorului Constantin Brâncoveanu. Asta se petrecea spre finalul secolului al XVII-lea, fiind edificat între 1690-1697, locașul de cult fiind zugrăvit de un pictor cunoscut al vremii, Pârvu Mutu. Simplificat, planul constă într-o curte domnească și o mănăstire, ultima fiind administrată de prima.

Mănăstirea a fost închinată Sfântului Munte Sinai, ceea ce a influențat rolul și poziția acesteia pe parcursul istoriei, ocrotind-o. De-a lungul vremii Casa Domnească a fost nevoită să aibă mai multe întrebuințări, precum cel de școală sau Judecătorie.

În anul 2015 a fost restaurat prin fonduri europene, ceea ce i-a redefinit strălucirea de odinioară.

Așa că, hai și tu să vizitezi această destinație!

Adaugi "Complexul brâncovenesc Râmnicu Sărat" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Buzău?
Reviews
 • Complexul Brancovenesc, din Ramnicu Sarat, edificat intre anii 1690-1697, este opera domnitorului Constantin Brancoveanu si a unchiului acestuia, Mihail Cantacuzino. Complexul cuprinde: casa domneasca, biserica cu hramul Adormi- rea Maicii Domnului, staretia, zidurile imprejmuitoare, turnurile. Stilul constructii- lor este stilul arhitectonic brancovenesc.
 • Ctitor domnitorul Constantin Brancoveanu si spatarul Mihai Cantacuzino. Manastirea Ramnicul Sarat - azi Complexul Ramnicul Sarat - cuprinde biserica, palatul domnesc, chiliile si staretia inconjurat de ziduri groase. Merita un popas in acest loc.
 • Complexul brancovenesc, zidit intre 1691-1697, este compus din casa domneasca, staretia manastirii, corpuri de chilii si o biserica. Zidul de cetate medievala a fost restaurat, ca de altfel si casa domneasca.
 • Un loc frumos, renovat, curat, cu o biserica impresionanta. Din pacate daca nu esti intr-un grup nu poti vizita muzeul din interiorul complexului.
 • Foarte frumos! Explicații prompte și la subiect. O doamna ghid cu cunostinte vaste.
45min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

str. Primăverii nr. 4, mun. Râmnicu Sărat, jud. Buzău

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.