înapoi

Muzeul Chihlimbarului

Muzeul Chihlimbarului este găzduit de localitatea Colți și a fost înființat la inițiativa locuitorilor acesteia în vara anului 1980.

Este un obieciv unic în România, aflat într-o casă înaltă în stil tradițional ce a fost construită în 1973 pe trei niveluri. Pe lângă vestita colecție de chihlimbar, muzeul mai adăpostește și colecții cu diverse pietre semiprețioase, flori de mină sau roci și fosile.

Chihlimbarul este o rășină fosilă care prezintă nuanțe de la galben până la culori mai închise de cafeniu și este folosit la fabricarea bijuteriilor și a diferitelor obiecte de artă. Mai este cunoscut și sub denumirea de ambră. Acesta are un trecut generos în această zonă, primele atestări documentare datând din secolul al XVI-lea, iar primele exploatări încep în perioada anilor 1828-1834.

 

Prin urmare, hotărăște-te să vizitezi și tu acest univers al chihlimbarului buzoian și adaugă în planul tău de călătorie această destinație!

Adaugi "Muzeul Chihlimbarului" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Buzău?
Reviews
 • Cel mai modern muzeu rural văzut. Inaugurat azi, 21.08.2020 Doamna muzeograf o adevărată comoară pentru acel loc, se vede că își iubește meseria. Drum accesibil, pe asfalt
 • Cea mai mare dezamăgire. Am venit de la Bacău și am găsit niște uși încuiate. Pe site scrie ca e deschis . Cred ca ar trebui să vă fie rușine.
 • Un muzeu mic, drăguţ, dar cam departe. Magazinul este sărac. Nu prea ai ce cumpăra. Drumul pe alocuri este fără asfalt
 • Nu ne-a lăsat să intrăm 10 si 30 pe motivul că era închis
 • Dezamăgitor, doua cămăruțe în care erau mai multe fotografii si afișe decît exponate.
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 10:00 - 17:30
 • Luni Închis
 • Marți Închis
 • Miercuri 10:00 - 17:30
 • Joi 10:00 - 17:30
 • Vineri 10:00 - 17:30
 • Sâmbătă 10:00 - 14:00

Adresă și contact:

DC nr.69, sat Colți, com. Colți, jud. Buzău

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.