înapoi

Vulcanii Noroioși

Vulcanii Noroioși reprezintă una dintre cele mai spectaculoase destinații naturale atât din județul Buzău și din România, cât și pe plan european, fiind rari în lume.

Cum au apărut? Datorită gazelor naturale ce au ieșit la suprafață, alături de sare, argilă și apă, de-a lungul timpului de la peste 3000 de metri adâncime.

Se întind pe teritoriul comunelor Berca (Pâclele Mici și Pâclele Mari) și Scorțoasa (vulcanii de la Beciu), fiind împărțiți în trei părți.

Aceștia fac parte din rezervația cu același nume, care măsoară în jur de 60 de hectare.Prin anul 1867 un francez (H. Cognand) descoperea mărețul fenomen, care apoi a fost cercetat îndeaproape de români. Astfel, începând cu anul 1924 întreaga arie a vulcanilor noroioși este protejată prin lege.

Unii aseamănă platourile vulcanilor cu un deșert (mai ales vara), alții cu luna (datorită peisajului creat de aceștia), fiind un loc care-ți stârnește imaginația oricum. 

Trebuie să ai grijă să respecți „regulile casei” atunci când îi vizitezi și să-i treci musai în planul tău de călătorie!

Adaugi "Vulcanii Noroioși" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Buzău?
Reviews
  • Deși scrie clar că este interzis fumatul și mascotele gâlgâie de oameni fără mască. Aglomerat,haos,mizerie. Credeam că este cel mai...ce! O deziluzie!
  • Natura a înzestrat dealurile şi munţii din Curbura Carpaţilor cu minuni unice, iar Vulcanii Noroioşi din judeţul Buzău sunt printre ele.    Pe glob, sunt aproximativ o mie de astfel de fenomene, dar în Europa sunt foarte rare. România, prin rezervaţia naturală din Buzău, se poate lăuda cu singurii vulcani noroioşi miniaturali din Europa.   Savanţii spun că impropriu sunt numiţi vulcani, pentru că prin conuri nu erupe magmă fierbinte, ci un noroi sedimentar rece.    Rezervaţia Vulcanii Noroioşi are patru locuri în care se manifestă acest fenomen: La Fierbători, Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu. Cei mai cunoscuţi sunt Pâclele Mari, care acoperă 15 hectare, declaraţi rezervaţie geologică în 1955, şi Pâclele  Mici, întinşi pe 10 hectare, care au fost incluşi pe lista monumentelor naturii în 1924. Aceştia din urmă sunt cei mai vizitaţi pentru că accesul la ei este mai uşor.
  • Din păcate,din cauza scăderii presiunii gazelor din zonă, sunt puțini activi,pe cale de dispariție.In ceea ce privește starea drumurilor... mai bine mă abțin.
  • Un peisaj " selenar ", un loc aparte între formele de relief și lucrurile deosebite de vizitat in Buzău.
  • Foarge frumos, un peisaj selenar. Intrarea ieftina 4 lei/ adult copiii gratuit. Merita vazut

Intrare cu plată

4 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

fără plată

* Este o parcare în apropierea Vulcanilor Noroioși.

Program:

  • Duminică 08:00 - 20:00
  • Luni 08:00 - 20:00
  • Marți 08:00 - 20:00
  • Miercuri 08:00 - 20:00
  • Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbătă 08:00 - 20:00
*

Pe timp ploios accesul este interzis.

Adresă și contact:

sat Pâclele, com. Berca, jud. Buzău

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.