- 2 lei- studenți
- 1 leu- elevi
Vulcanii Noroioși reprezintă una dintre cele mai spectaculoase destinații naturale atât din județul Buzău și din România, cât și pe plan european, fiind rari în lume.
Cum au apărut? Datorită gazelor naturale ce au ieșit la suprafață, alături de sare, argilă și apă, de-a lungul timpului de la peste 3000 de metri adâncime.
Se întind pe teritoriul comunelor Berca (Pâclele Mici și Pâclele Mari) și Scorțoasa (vulcanii de la Beciu), fiind împărțiți în trei părți.
Aceștia fac parte din rezervația cu același nume, care măsoară în jur de 60 de hectare.Prin anul 1867 un francez (H. Cognand) descoperea mărețul fenomen, care apoi a fost cercetat îndeaproape de români. Astfel, începând cu anul 1924 întreaga arie a vulcanilor noroioși este protejată prin lege.
Unii aseamănă platourile vulcanilor cu un deșert (mai ales vara), alții cu luna (datorită peisajului creat de aceștia), fiind un loc care-ți stârnește imaginația oricum.
Trebuie să ai grijă să respecți „regulile casei” atunci când îi vizitezi și să-i treci musai în planul tău de călătorie!
Intrare cu plată
4 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Parcare:
fără plată
Program:
Pe timp ploios accesul este interzis.
Adresă și contact:
sat Pâclele, com. Berca, jud. Buzău
Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.