înapoi

Grădina Zoologică Călărași

Grădina Zoologică Călărași se află în Parcul Dumbrava și a fost deschisă în 1980, din dorința inginerului zootehnist Gheorghe Tatavura, tatăl actualului director (Cristian Tatavura). Peste cinci ani Grădina avea să treacă printr-o mare provocare (și poate cea mai grea din întrega ei existență) cauzată de inundația din anul 1985. Atunci a pierdut aproape toate viețuitoarele, însă prin determinarea fondatorului a reușit ca în câțiva ani să revină în atenția vizitatorilor. Datorită creșterii și producerii anumitor specii rare de animale a devenit una dintre cele mai importante unități zoo din țară. De asemenea, este singurul loc unde se reproduc specii precum tigrul siberian, struțul Emu sau jaguarul. În același timp este și unicul „furnizor” pentru celelate Grădini Zoo din țară și nu numai. Aici se pot admira și alte animale, păsări, reptile sau pești, fiind unul dintre spațiile zoo cele mai generoase atât ca mărime, cât și ca număr de viețuitoare.

 

 

Așadar, fiind recent modernizată, îți așteaptă vizita neîntârziat!

Adaugi "Grădina Zoologică Călărași" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Călărasi?
Reviews
 • Animalele sunt diverse insa spatiile in care stau mi se par prost impartite (ex: leii au spatiul prea mic, iar caprele au o suprafata dubla sau chiar tripla). Hipopotamul mi s-a parut cel mai chinuit animal pentru ca bazinul era gol. Nu mai pomenesc de faptul ca majoritatea animalelor sunt hranite cu paine. Incredibil...:( In general spatiile sunt neingrijite, iar animalele par chinuite insa asta este o observatie general valabila pt toate gradinile zoologice. Daca ar fi dupa mine, le-as desfiinta pe cele care nu pot oferi niste minime conditii animalelor, cat de cat similare cu cele pe care le au in salbaticie!!
 • După suprafață este a treia din România. După produse prezentate posibil la coada clasamentului (menționez că am fost în timpul pandemiei și erau închise locațiile acoperite).
 • Curata si linistita. Hipopotamul si jaguarul sunt de senzatie!
 • Cu parere de rău, ofer cu indulgenta numai 2 stele. De ce? Pentru ca mizeria și lipsa investițiilor este tipic românească. Când spun "mizerie", nu ma refer la gunoaie ci la modul în care este îngrijit parcul zoo. Știu ca nu suntem în occident dar acele animale suportă un peisaj apocaliptic, tipic comunist! Nu este singurul Zoo din țară care arata astfel. Lipsa investițiilor dar și lipsa implicării umane minime fac ca amintirile de genul, sa nu fie pozitive. Implicare mai multă din partea angajaților! Se vede clar lipsa de preocupare, chiar dacă fondurile necesare schimbării în bine lipsesc! Chiar dacă animalele sunt hrănite, asa nu înseamnă că acel loc este unul recreativ, din contra!
 • O terasa excelenta in aer liber cu mâncare si servire rapida,si muzica excelenta,iar ca preț /calitate buna

Intrare cu plată

5 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

*60

Program:

 • Duminică 08:00 - 16:45
 • Luni 08:00 - 16:45
 • Marți 08:00 - 16:45
 • Miercuri 08:00 - 16:45
 • Joi 08:00 - 16:45
 • Vineri 08:00 - 16:45
 • Sâmbătă 08:00 - 16:45

Adresă și contact:

aleea Dumbrava Minunată, mun. Călărași, jud. Călărași

  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.