Lacul Valea Roșie mai este cunoscut și ca Lacul Băile Mitreni. Acesta s-a format în mod natural și este caracterizat de trei aspecte: apa sărată (ce conține sodiu și sulf), sapropel (nămol format din substanțele organice prezente în apele stătătoare, aflate în descompunere) și ihtiofaună (pești). Se întinde pe o suprafață de aproximativ 14 hectare, iar în apropierea lui se află o pădure. Pe lângă faptul că oamenii vin pentru proprietățile terapeutice ale apei sărate a lacului și ale nămolului sapropelic, locul îi atrage și pe iubitorii de pescuit. Prezența diverselor specii de pești, precum crapul românesc, fitofagul sau carasul, constituie un motiv serios pentru a veni aici. În viitor comunitatea așteaptă ca cineva să investească în această destinație care are potențial să devină atracția principală a zonei.
În orice caz, merită vizitată măcar în trecere, într-o zi însorită a sezonului cald!
Timp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
sat Valea Roșie, com. Mitreni, jud. Călărași
Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.