înapoi

Mănăstirea Coslogeni

Mănăstirea Coslogeni poartă hramul „Izvorul Tămăduirii” și este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale de pe cuprinsul județului Călărași.

Renumele acesteia i se datorează prezenței unei cruci de lemn, ce datează din secolul al XVII-lea. I se mai spune și „Crucea de leac”, grație minunilor care s-au petrecut de-a lungul timpului. În legendă acesta este realizată de un boier care a vrut să o transporte cu un car de boi până la Fetești. Însă pe câmpul din Coslogeni aceasta s-a lăsat grea dintr-o dată, distrugând carul. Deși ulterior au încercat să o mute cu cinci perechi de boi, nu s-a putut. Astfel, rămânând pentru multă vreme aici, a fost protejată de săteni și de preotul locului, chiar dacă era considerată o piatră de hotar.

Apoi, în anii '90 se ridică un schit de călugări, crucea fiind integrată în arhitectura catapetesmei paraclisului. După aceea, între 2006-2007 se construiește o biserică de lemn în stil maramureșean. În curtea mănăstirii se află și o fântână pictată, locul fiind liniștit.

Așa că, ar trebui să incluzi acest obiectiv încă de pe-acum în planul tău!

Adaugi "Mănăstirea Coslogeni" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Călărasi?
Reviews
 • Un loc cum rar i ti este dat sa intalnesti.
 • Minunată, e foarte aproape de bunicii mei. Liniste si crucea chiar face minuni🙂😊
 • Aproape de brațul Borcea de la Dunăre în localitatea Coslogeni, la distanța de aproximativ 14 km de Călărași în drum spre Fetești se găsește un schit cu hramul "Izvorul tămăduirii" ! Acest loc nu a fost ales ci se află pe locul unde cu mulți ani în urmă, pe la anul 1620 ,o întîmplare ciudată sa petrecut pe aceste locuri cu o cruce mare din piatră ce a fost cioplită la Călărași ce trebuia transportată cu un car la Fetești ! Se pare că acest car sa stricat și după repararea lui și după încărcarea in car această nu a mai putut fi deplasată deoarece boii nu au mai putut- o mișca din loc pentru a ajunge la destinația inițială . După acest incident ciudat boierul ce a comandat cioplirea acestei sfinte cruci a încuviințat fixarea ei cu ajutorul localnicilor acolo pe marginea drumului locul unde se află și astăzi ! În jurul acestei prețioase cruci sfinte s-au țesut adevărate legende în legătură cu minunile ce avut loc aici de cînd crucea nu s-a mai lăsat deplasată devenind de atunci loc de pelerinaj . Cu toate astea locul nu are notorietatea altor așezăminte din zonă ca Dervent ori peștera sfântului Andrei căci asezamintul este modest ,însă puterea acestei cruci tămăduitoare este uimitoare, motiv pentru care ar trebui promovată mai mult de biserica ortodoxă ! Odată intrat pe poarta schitului vei simți puterea locului iar după reculegerea ta la crucea izvoritoare de mir ,vei simți o ușurare în sufletul tău ! Dacă ajungi la Dunăre lîngă Călărași nu poți să ratezi o vizită aici la Coslogeni !
 • De cum pasesti in curtea acestui locas te inconjoara o liniste de poveste, in stanga descoperi o fantana stajuita de Sfinti, iar daca iti vei astampara setea vei simti si mai adanc in suflet acea liniste! Vei merge mai departe si vei descoperi un lumanarar micut, o capela cu Crucea de piatra, o bisericuta de lemn, coborata parca din tinuturile Barsei si spatiile cu chilii! Dar frumusetea locului e completata de multitudinea de culori ce se revarsa din petalele florilor din curtea manastirii! Iar daca timpul iti va permite sa zabovesti vei intalni un batranel care iti va povesti legenda Crucii de piatra!
 • Liniște, credință, speranță...merită vizitat.
30min

Timp mediu de vizitare

*30

Program:

 • Duminică 08:00 - 20:00
 • Luni 08:00 - 20:00
 • Marți 08:00 - 20:00
 • Miercuri 08:00 - 20:00
 • Joi 08:00 - 20:00
 • Vineri 08:00 - 20:00
 • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

DN nr.3B 12, sat Coslogeni, com. Dichiseni, jud. Călărași

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.