înapoi

Muzeul Civilizaţiei Gumelnița

Muzeul Civilizaţiei Gumelnița se află în localitatea Oltenița. Muzeul este adăpostit de o clădire impozantă, care în trecut a fost ultizată pentru evenimente culturale, ca sediu de bancă și apoi al Primăriei. Bazele îi sunt puse în anul 1957, la inițiativa lui Barbu Ionescu, când a donat o colecție de 902 exponate arheologice. Ulterior acesta devine și primul director al instituției pentru următorii 11 ani, la bază fiind contabil. În timp se extind piesele colecțiilor de Arheologie și Numismatică, ajungând să depășească cifra de 15.000. Aici sunt găzduite obiecte care aparțin a opt culturi din patru perioade diferite. Cultura Dudeşti,  Boian și Gumelniţa sunt reprezentative pentru Epoca neolitică, Cultura Cernavodă I și II pentru tranziția spre cea a bronzului, Cultura Glina, Tei și Radovanu pentru Epoca Bronzului, iar Civilizaţia geto-dacă pentru Antichitate.

 

 

 

 

 

O parte dintre exponate fac parte din Tezaurul patrimoniului cultural național, ceea ce poate constitui un motiv în plus pentru tine să vii să vizitezi acest muzeu!

Adaugi "Muzeul Civilizaţiei Gumelnița" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Călărasi?
Reviews
 • Sunt date istorice din orașul meu
 • Un muzeias interesant, plin cu exponate ale culturii Gumelnita excavate din zona Oltenitei si pe malul Dunarii. Doamna ghid ne-a fost alaruri pt intrebari, foarte draguta.
 • Mi-a plăcut mult vizita
 • Exteriorul muzeului nu este chiar in regula,are chiar un afis cu ,,cade tencuiala''!Dar,odata ce ai intrat lucrurile se schimba radical!Vitrinele cu exponate diferite,vase si amfore cu detalii,forme si culori incredibile,cu statuete stilizate pana la perfectiune,totul este aranjat cu grija si pasiune.Ghidul pe care am avut norocul sa il avem ne-a oferit explicatii detaliate la intrebarile noastre,comportandu-se ca un adevarat profesionist!Cu siguranta a fost o experienta frumoasa,pe care sper sa o repet si pe care o recomand!
 • Vom reveni de fiecare data cu placere! Ghidul a fost extrem de amabil si atent la detalii! Multumim!

Intrare cu plată

2 lei/persoană
30min

Timp mediu de vizitare

*30

Program:

 • Duminică 10:00 - 15:00
 • Luni 08:00 - 16:00
 • Marți 08:00 - 16:00
 • Miercuri 08:00 - 16:00
 • Joi 08:00 - 16:00
 • Vineri 08:00 - 16:00
 • Sâmbătă 10:00 - 15:00

Adresă și contact:

str. Argeşului nr. 101, mun. Oltenița, jud. Călărași

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.